Diyarbakırlı Çocuklar Havuzla Buluşuyor

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından her yaz düzenlenen 'Ben de yüzmek istiyorum' kampanyasıyla bin çocuğa yüzme imkanı sağlandı.Yenişehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde startı verilen kampanyaya Yenişehir Belediye Başkanı Selim...

Diyarbakırlı Çocuklar Havuzla Buluşuyor
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından her yaz düzenlenen 'Ben de yüzmek istiyorum' kampanyasıyla bin çocuğa yüzme imkanı sağlandı.

Yenişehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde startı verilen kampanyaya Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Belediye-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı ve çok sayıda çocuk katıldı. Okulların tatile girmesinin ardından tatil imkanı bulamayan çocuklara yönelik düzenlenen kampanya hakkında bilgi veren Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, sosyal aktivitelerle çocukları bir araya getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, kampanya süresinin 2 ay olacağını ifade etti. Kurbanoğlu, farklı mahallelerde yaşayan çocukların bu kampanya sayesinde bir araya geldiğini ifade ederek, "Amed’in tarihi sıcakları başladı. Bizimde çiçeklerimizi çocuklarımızı suyla, havuzla buluşturma vaktimiz geldi. Çocuklar bizim fidanlarımızdır. 50’şerlik gruplar halinde çocukları belediyemizin tesislerinde bulunan havuzla buluşturarak onlara yüzme imkanı sağlıyoruz. Bu çalışmamız ilçemizdeki 18 mahallede sürecektir" dedi. Yerel yönetimlerin görevinin sadece alt yapı ve üst yapı çalışmaları yaparak hizmet vermek olmadığının altını çizen Kurbanoğlu, sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklara, gençlere ve dezavantajlı gruplara hizmet verildiğini kaydetti. Kurbanoğlu, "Her yıl yaptığımız gibi bu yılda Yenişehir’e bağlı mahallelerimizde bulunan çocuklarımızı havuzla buluşturuyoruz. Çocuklara ilişkin yatırımlarda bulunmak istiyoruz. Gerçekten imkanı olmayan deyim yerindeyse suyla tanışmayan yaklaşık bin civarında çocuğumuzu suyla buluşturacağız. Bugünkü etkinliğimizde Ben u Sen Mahallemizdeki çocuklarımız var. Bu tür kampanyalarımızda aynı zamanda çocukların bir arada paylaşmayı, dayanışmayı öğrenmeleri için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER