Diyarbakırlı Kadınlardan Tecavüz Olayına Tepki Yürüyüşü

Diyarbakırlı kadınlar, Bingöl’de 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddia edilen kişilerin serbest bırakılmasını protesto etti.Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Bingöl’de...

Diyarbakırlı Kadınlardan Tecavüz Olayına Tepki Yürüyüşü
Diyarbakırlı kadınlar, Bingöl’de 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddia edilen kişilerin serbest bırakılmasını protesto etti.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Bingöl’de yaşanan cinsel istismar olayını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yaşanan olayları kınadıklarını ifade ederek, “Bu olay sadece Kürt kadınlarının sorunu değil, Türkiye’deki tüm halkların sorunudur. Bu devletin de bir sorunudur. Biz eğer bugün burada bu yürüyüşü düzenliyorsak aslında biz devletin yükünü hafiflettik. Devlete çağrımız, serbest bırakılan uzman çavuşların derhal tutuklanması gerekiyor. Eğer serbest bırakılmazlarsa biz bugün itibariyle Diyarbakır’daki bütün sokakları eylemlere çevireceğiz. Yaptığımız eylemlerde tutumumuz tecavüzlere dönük olacak, siyasal bir eylem olmayacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER