Diyarbakırlılar DEDAŞ'ı Bastı

Diyarbakır'da yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı isyan ettirdi. Bir grup dün akşam saatlerinde DEDAŞ Elektrik Arıza Servis'ini bastı.

Diyarbakırlılar DEDAŞ'ı Bastı
Hafta başından bu yana Diyarbakır'ı etkisi altına alan dondurucu soğuk hava esnafı iş yapamaz duruma getirdi. Soğukların verdiği mağduriyetin yanı sıra kentte yaşanan elektrik kesintilerine de tepki gösteren esnaf, yetkililerin bu konuya ilgisiz kaldığını vurgulayarak, bu konuya biran önce çare bulunmasını istedi.

Diyarbakır'da etkisini gösteren dondurucu soğuk hava ile beraber kentte sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı ve esnafı olumsuz yönde etkiliyor. Kesintiler yüzünden iş yapamaz hale gelen esnaflar, dükkanlarının önünde yaktıkları kartonlarla ısınmaya çalışıyor.

'İŞ YERLERİMİZİ ISITAMIYORUZ'

Tarihi Sur İlçesi'nde esnaflık yapan Şehmus Arslan, soğuk hava nedeniyle iş yapamamalarının yanı sıra elektrik kesintileri yüzünden de hasta düştüklerini söyledi. Kentteki dondurucu hava nedeniyle iş yapamadıklarını bu nedenle çek ve senetlerini ödeyemez duruma geldiklerini belirten Arslan, "Son bir haftadır nerdeyse siftah bile yapamıyoruz. Bu da bizi mali açıdan çok etkiliyor. Esnaflar iş yapamadıkları için çek ve senetlerini ödeyemez duruma geldi. Bir de bunun üzerine elektrik kesintileri eklenince durumumuz daha da kötüleşiyor. Kesintiler nedeniyle iş yerlerimizdeki ısıtıcılarımızı çalıştıramıyoruz. Bizde böyle cadde kenarında kartonlar yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Bu şekilde ısınma ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama başka bir çaremizde yok. Bu kesintilerin biran önce önüne geçilerek yurttaşın ve esnafın mağduriyeti giderilmeli" dedi.

'YETKİLİLER İLGİSİZ KALIYOR'

Yetkililerin elektrik kesintileri konusunda çok ilgisiz kaldıklarını belirten Aslan, "Diyarbakır halkı olarak elektriğe nerdeyse hasret kaldık. 2 milyon nüfuslu bir şehirde bu kadar sık elektriklerin kesilmesi yurttaşları çok zor durumda bırakıyor. Ama ne yazık ki kentin ileri gelenleri bu konuya fazlasıyla ilgisiz kalıyor. Biz kent esnafı ve yurttaşları olarak şehrin milletvekilleri ve belediye başkanlarının bu konuya biran önce çözüm bulmaları konusunda çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

'DEDAŞ'A İNANMIYORUM'

Evlerinde de aynı sorunu yaşadıklarını vurgulayan Aslan, "Aynı sorunu evimizde de yaşıyoruz. Kesintiler nedeniyle doğalgazında kesilmesi bizi çaresiz bırakıyor. Evlerimizi ısıtamıyoruz. Çocuklarımız hasta oldu. Ders çalışamaz duruma geldi. DEDAŞ sürekli kaçak kullanımı bahane edip kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Ama ben kesintilerin kaçak kullanımından kaynaklandığına inanmıyorum. İsterlerse kesintilerin önüne geçebilirler diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'DERSLERİM AKSIYOR'

Üniversite sınavlarına hazırlanan Ferat Şirin (19) isimli öğrenci ise, "Elektriklerimiz olmadığı için hem karanlıkta kalıyoruz hem de ısınamıyoruz. Kendime aldığım ışıldağın altında battaniyeye sarılarak ders çalışıyorum. Bizim için zaman çok önemli. Gündüzleri bir işyerinde grafiker olarak çalışıyorum. Bu nedenle derslerime gece çalışmam gerekiyor. Ama kentte yaşanan kesintiler nedeniyle ders çalışmam aksıyor. Yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bulmasını istiyorum" dedi.

DEDAŞ'I BASTILAR

Öte yandan kentte yaşanan elektrik kesintilerine isyan eden vatandaşlar DEDAŞ'ı bastı. DEDAŞ Elektrik Arıza Servis'ine akın eden vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. Bu dondurucu soğukta çaresiz kaldıkları için DEDAŞ'a geldiklerini belirten vatandaşlar, biran önce bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Kesintiler nedeniyle çocuklarının soğuk algınlığından kaynaklı hastalıklar geçirmeye başladığını belirten vatandaşlar, bunun sorumlusunun DEDAŞ yetkilileri olduğunu vurguladı.

' AYNI TAS AYNI HAMAM'

Kayapınar İlçesi'nde bulunan Sanayi Mahallesi'nde oturan Mehmet Kurt, 4 aydır mahallelerinde kesintilerin yaşandığını belirterek, "Yaklaşık bir aydır günde 2-3 saat elektrik veriyorlar. Bu da yaşamımızı olumsuz yönde etkiliyor. Konuyu defalarca muhtarlık, kaymakamlık ve valiliğe bildirmemize rağmen bir çözüm bulunmadı. Çocuklarımız dondurucu soğuk hava nedeniyle hasta oldu. Ne yapacağımız bilmiyoruz. Kimse derdimize derman olmuyor. DEDAŞ özelleşince artık kesintilerin yaşanmayacağını sandık. Ama ne yazık ki o da çare olmadı. Sorunlar çığ gibi büyüyerek devam etti. Anlayacağınız her şey aynı tas aynı hamam" diye konuştu. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 14:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa
mustafa - 10 yıl Önce

Bu memlekette hukukçular yönetmelikleri ve yasaları doğru düzgün bilmiyorlar takip etmiyorlar. EPDK nın Elektrik Piyasasında Dağıtım Sisteminde Sunulan Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği, Ticari Ve Teknik Kalitesi Hakkında Yönetmeliğinde imar alanı ve imar alanı dışında bir yıl içinde meydana gelecek habersiz kesinti sayı ve süreleri belirlenmiş. Bu değerlerin aşılması halinde dağıtım şirketi abonesine ceza ödemek zorundadır. Herkes hakkını yasal yollardan arasın. Bu yönetmelikleri okuyun inceleyin araştırın. EPDK Dağıtım Yönetmeliği. EPDK "Elektrik Piyasasında Dağıtım Sisteminde Sunulan Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği, Ticari Ve Teknik Kalitesi Hakkında Yönetmeliği". İmar alanı içerisinde bir yılda en fazla 28 kez ve toplam 36 saat habersiz elektrik kesintisi yapılabilir. Bu değer aşılırsa dağıtım şirketi abonesine ( dürüst bir şekilde enerji kullanan abonesine ) ceza öder. Buyrun size ilgili yönetmeliklerin adresi : http://www.epdk.gov.tr/index.php/elektrik-piyasasi/mevzuat?id=167

SIRADAKİ HABER