Diyaspora temsilcilerinden Baydemir onuruna yemek

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Ermeni ve Asuri-Süryani cemiyetlerinin önde gelenleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir onuruna bir yemek verdi. Baydemir, “Kurtuluş barıştadır, kurtuluş halkların kardeşliğindedir” dedi.

Diyaspora temsilcilerinden Baydemir onuruna yemek
Viyana’daki Nautilus Balık Restoran’daki yemeğe Avusturya Ermeni Cemiyeti Başkanı Ali Taghian, Asuri-Süryani cemiyetinden Yusuf Güney, Viyana Belediye Meclis Üyesi Süryani Aslan Ergen, Viyana Belediyesi Kültürlerarası Etkinlikler Bölümü’nden Dr. Haydar Sarı, Avusturya Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKOM) Başkanı Hüseyin Akmaz ile yönetim kurulu üyesi gazeteci Ali Can, KNK üyesi gazeteci Selahattin Soro katıldı.

Ali Taghian, Ortadoğu’nun en büyük kilisesi olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ni restore ettiği için Viyana’daki tüm Ermeniler adına teşekkür etti. Taghian, sayıları az olmakla birlikte Diyarbakır’da Ermenilere ait bir yer olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Diyarbakır ne kadar Kürtlere aitse o kadar Ermenilere, Süryanilere ait olduğunu belirterek, geçmişte dedeleri göç etmek zorunda kalanların torunlarını Diyarbakır’a davet etti. Baydemir, kilisenin bir bölümünü Ermeni kültürü için müzeye dönüştürdükleri belirterek, Avusturya’daki Ermenileri açılışa davet etti. Diyarbakır burçlarında Kürtlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Ezidilerin emeği ve alın teri bulunduğunu belirterek Baydemir, “Kurtuluş barıştadır. Kurtuluş halkların kardeşliğindedir” dedi. Ali Taghian ve Yusuf Güney de müze açılışına mutlaka gelmek istediklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER