Dü’de Kayıtlar 2 Eylül’de Başlayacak

Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda (YGS) Dicle Üniversitesi’ni (DÜ) kazanan öğrencilerin, 2 Eylül’de kayıtlarını yapmaya başlayacakları bildirildi.Yeni eğitim öğretim yılında yüzde 50’si Diyarbakır’dan yüzde 50’si ise diğer...

Dü’de Kayıtlar 2 Eylül’de Başlayacak
Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda (YGS) Dicle Üniversitesi’ni (DÜ) kazanan öğrencilerin, 2 Eylül’de kayıtlarını yapmaya başlayacakları bildirildi.

Yeni eğitim öğretim yılında yüzde 50’si Diyarbakır’dan yüzde 50’si ise diğer illerden olmak üzere yaklaşık 7 bin öğrenci DÜ’ye kayıt yaptıracak. Bu rakam ile birlikte DÜ’deki toplam öğrenci sayısı 30 bine ulaşacak. Adayların bu nedenle her hangi bir sıkıntı yaşamamak için sınav sonuç belgesinde belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekirken, belirtilen tarihte kayıt yaptırmayan adayların haklarını kaybedecekleri ifade edildi. Öğrencilerin memnun kalması ve kayıt işlemlerinin rahat bir şekilde yapılması için çalıştıklarını dile getiren DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, kayıt işlemlerinin DÜ kapalı spor salonunda sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında toplam 5 gün devam edeceğini, beş gün boyunca her fakülte veya yüksekokul için bir gün ayrıldığını söyledi. Öğrenciler ve aileler için her türlü imkanı sağladıklarını kaydeden Eyigün, “Kayıtlar esnasında öğrencilerimizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Ayrıca öğrencilere küçük sürpriz hediyeler verilecek ve öğrenci kimlik kartları sonrasında değil, anında kendilerine teslim edilecektir. Öğrenci velilerimizin rahat refakat edebilmeleri için serin bir ortamda kendilerine ikramlarımız olacak, arzu ettikleri takdirde ise personel eşliğinde araçlarla kendilerine kampüs turu attırılarak, üniversitemizi ve kampüsümüzü tanıma imkanı sunulacaktır. Öğrencilerimizin kayıtlarını sorunsuz yapabilmeleri için her türlü güvenlik önlemi alındı. İl dışından gelecek olan öğrencilerimiz için otogarda stantlar kurduk ve araçlarla kendilerini araçlarımızla üniversitemiz kayıt bürosuna kadar getireceğiz. Üniversite içinde kayıt bürolarının rahat bulunabilmesi için yön levhaları hazırlandı. İlgili tüm dair başkanlarımız kayıt bürolarında olup her türlü konularda velilere ve öğrencilerimize yardımda bulunacaklardır. Yani öğrencilerimizin sorunsuz ve rahat kayıt yapabilmeleri için her türlü imkanı sağlıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 01:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER