Eğil'de Organik Tarım Projesi İçin Protokol İmzalandı

'Organik üretim ve artan verim' projesi protokolü, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve Kalkınma Kooparatifi...

Eğil'de Organik Tarım Projesi İçin Protokol İmzalandı
'Organik üretim ve artan verim' projesi protokolü, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve Kalkınma Kooparatifi arasında imzalandı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Cahit Kıraç, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, proje çalışanları ve köylüler katıldı. Bu proje ile artık enerji üreteceklerini belirten Vali Kıraç, "Tarım sektörü insanoğlu için vazgeçilmez bir sektördür. Diyarbakır gibi bereketli topraklarda böyle bir projenin imzalanması çok önemlidir. Dolayısıyla, tarımın ana vatanlarından bir tanesi, bereketli topraklar olarak anılan Diyarbakır ilindeki bu coğrafyada, tarımın organik olarak yapılması için önemli bir yer olduğu için böyle bir projeyi Eğil ilçemizde uygulayacağız. Projede iyi tarım uygulamaları var. Tasarruflu enerjinin yanı sıra tarım alanında bizim en önemli sorunlarımızdan bir tanesi su kullanımı ve toprağın parçalanmasıdır. Güneş enerjisiyle bölgenin su ihtiyacı karşılanacak, yer altı suyu kullanılacak ve iyi tarım uygulamasıyla organik bir tarım yapılacak. Projenin toplam bedeli 508 bin 600 liradır. Bunun 416 bin 800 lirası GAP İdaresi tarafından karşılanacaktır. Yani projenin yüzde 82’sini GAP İdaresi kalan 18’ini ise Kalkınma Kooparatifi karşılayacak" dedi.

Konuşmaların ardından 'Organik üretim ve artan verim' projesi protokolü taraflar arasında imzalandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER