Eğitim-sen’den Gezi Parkı Protestosu

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etti.Yenişehir ilçesinde bulunan bir okulun önünde toplanan grup burada basın açıklaması düzenledi. Eğitim-Sen Diyarbakır...

Eğitim-sen’den Gezi Parkı Protestosu
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etti.

Yenişehir ilçesinde bulunan bir okulun önünde toplanan grup burada basın açıklaması düzenledi. Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi adına konuşan Hikmet Korkmaz, Türkiye’de son bir haftadır yaşananların, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutlarını yeniden filizlendirdiğini söyledi. Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarda süren toplumsal mücadelelerin tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık etiklerini kaydeden Korkmaz, “Gezi parkı direnişi halkı kul olarak gören, marjinal, çapulcu olarak nitelendirecek kadar pervasızlaşanların gaz bombalarının dumanı, sisi ile perdelemeye çalıştığı emek ve demokrasi düşmanlığını tüm çıplaklığıyla ortaya sermiştir. Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direniş sadece Gezi Parkı’nı değil, bütün bir ülkeyi sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesidir. Tüm acılara, kayıplara rağmen zulme karşı kenetlenen milyonların mücadelesini hala anlamak istemeyen AKP iktidarı ve iflah olmaz yandaşları on yılı aşkın bir süredir katmerleşerek artan yağma ve sömürü düzeninin ülkemizde yarattığı tahribatı, halkta, emekçilerde biriktirdiği öfkeyi görmezden gelmektedir” dedi.

Gezi Parkı direnişiyle ülkenin dört bir tarafına yayılan eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebine kulaklarını tıkayanların, halkın canına kast edecek kadar gözünü karartanların ortaya çıkardığı vahşet tablosunun yeni bir değerlendirme yapmalarını gösterdiğini aktaran korkmaz, “Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan halk öfkesi ve direnişi, yıllardır mahkum edildiğimiz neoliberal yağma ve talan düzenine karşı açılmış bir mücadele bayrağıdır. Yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi, kamu emekçileri de işine, geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlıdır. Eğitim-Sen Diyarbakır emekçileri olarak Gezi Parkı direnişini selamlıyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER