Guatemala Deneyimi Diyarbakır’da Tartışılacak

Orta Amerika ülkesi olan Guatemala’da ırkçı politikalar, ulusal kimliğin inşası, toprak sorunu ve ayrımcılık gibi konuların uzmanı Gustova Palma ile barışma siyaseti, tarihsel gerçekliği ortaya çıkarma komisyonunun danışmanı Prof. Elizabeth...

Guatemala Deneyimi Diyarbakır’da Tartışılacak
Orta Amerika ülkesi olan Guatemala’da ırkçı politikalar, ulusal kimliğin inşası, toprak sorunu ve ayrımcılık gibi konuların uzmanı Gustova Palma ile barışma siyaseti, tarihsel gerçekliği ortaya çıkarma komisyonunun danışmanı Prof. Elizabeth Oglesby, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün (DİSA) 8 Haziran Cumartesi günü Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda Silah Bırakma ve Silahsızlanma Panel Serisi için konuşmacı olarak Diyarbakır’a gelen San Carlos Üniversitesi’nden antropolog Dr. Gustavo Palma ile Arizona Üniversitesi Latin Amerika Araştırmaları Merkezi’nde Prof Dr. Elizabeth Oglesby beraberinde DİSA Genel Sekreteri Murat Akıncılar ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir’i ziyaret etti. Baydemir, çatışma ve sorunlu bir bölge olan Guatemala’da çözüme dönük akademik çalışma yapan heyeti Diyarbakır’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baydemir, çatışmaların çözümü konusunda dünya deneyimlerinin biri birine aktarılmasının önemine dikkat çekti. Baydemir, DİSA’nın çatışma ortamının kalıcı bir barışa evrilmesi konusunda yürüttüğü ulusal ve uluslar arası deneyim ve çalışmaları Diyarbakır’a aktarılmasında gösterdiği performanstan dolayı da teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Nesrin Uçarlar’ın moderatörlüğünü yapacağı sunum 8 Haziran Cumartesi günü Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Resepsiyon Salonu’nda yapılacak. Sunumlar Kürtçe, İspanyolca, İngilizce ve Türkçe karşılıklı simultane çeviri ile izleyicilere aktarılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2013, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER