Haytap’tan Dü’ye Tepki

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) bahçesinde bulunan kedi ve köpeklerin toplatılmasına tepki gösterdi.DÜ bahçesinde bulunan kedi ve köpeklerin üniversite yönetiminin talimatıyla toplatılmalarına hayvanseverlerden...

Haytap’tan Dü’ye Tepki
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) bahçesinde bulunan kedi ve köpeklerin toplatılmasına tepki gösterdi.

DÜ bahçesinde bulunan kedi ve köpeklerin üniversite yönetiminin talimatıyla toplatılmalarına hayvanseverlerden tepki geldi. Tepkisini yazılı bir açıklamayla dile getiren HAYTAP, yapılanın yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Açıklamada, "Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin arka bahçesinde kendi halinde yaşayan, gönüllülerin her gün beslediği, insanlara hiç zararı olmayan, tam tersi bölgede bulunan zararlı haşerelerin çoğalmasını engelleyen kedilerin başhekimliğin talimatı ile yasalara aykırı olarak temizlik firmasının elemanları tarafından toplanarak yok edilmesini şiddetle kınıyoruz" denildi. 50 civarında kedinin sayısının son zamanlarda 10-15 civarına düştüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Kedilerin akıbetlerinin ne olduğu hakkında hastane yönetimi ve temizlik firmasından bilgi istiyoruz. Kedileri ne yaptınız diye soruyoruz ve acil cevap bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki bu hayvanlar Allah'ın yarattığı canlılardır ve sokaklarda yaşam savaşı vermektedir. Bu hayvanları sokaklarda, sitelerde, bahçelerde, evlerde istemiyoruz. Peki bu hayvanlar nerede yaşayacaklar. İnsanları merhametli olmaya davet ediyoruz. Uzun zamandır kimi temizlik firmalarının hayvan toplama, öldürme, zehirleme, ilaç satma gibi yasa dışı işlere karıştıklarının duyumlarını almaktayız. Bu tür temizlik firmaları hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, ceza davası açacağımızı, maliye ve vergi dairelerine alanları dışında yasa dışı iş yaptıkları ve gelir elde ettikleri için şikayette bulunacağımızı bildiririz.”

DÜ Tıp Fakültesi yetkilileri ise hayvanların hastane içine girdiğini ve hasta ile vatandaşları rahatsız ettiği belirtildi. Hastane yetkilileri, bahçede dolaşan hayvanların hastaneye girerek çevreyi kirlettiği ve bunun da hastaları olumsuz etkilemesinden dolayı böyle bir karar aldıklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER