İÇTEN'DEN REKOR

Bir günde 5 ilçe ziyareti ve 600 kilometre kat eden Cuma İçten’e yol dayanmıyor.

İÇTEN'DEN REKOR
Bir günde 5 ilçe ziyareti ve 600 kilometre kat eden Cuma İçten’e yol dayanmıyor.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, hız kesmeden Ramazan ziyaretlerini ve bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır’ın Kocaköy ve Hani ilçe danışma meclisi toplantılarına katılan İçten, danışma meclis üyeleri, mahalle başkanları, ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Katılımcılarla istişarelerde bulunan Cuma İçten, Kocaköy’deki toplantı sonrasında Ramazan ayında Suriye ve Mısır’da yaşanan olayları değerlendirdi.

Artık dünyada gündem oluşturan güçlü bir Türkiye var

Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyleyen İçten: “Suriye’deki gelişmeler artık sınırlarımızı aştı ve ülkemiz içinde de ölümlere neden olmaya başladı. Şimdilik sabır gösteriyoruz. Umarım daha fazla ölüm olmaz, kardeş kardeşi katletmez ve en önemlisi de sabrımızı zorlamazlar. Dünyada güçlü bir Türkiye istenmiyor. Bunun farkındayız. Türkiye’nin güçlü olmaması için elinden geleni yapan güçler var. Ama bir de iktidarımız süresince gücünü katlayarak büyüten ve artık dünyada gündem oluşturan güçlü bir Türkiye var. Zaten en önemlisi de bu. Oynanan oyunlar ortadadır. Kaldı ki Mısır’da yaşananlar, yakın demokratik tarihimizle ilgili ülkemizde yaşananların kötü bir taklididir. Mısır’daki olayları değerlendiren halkımız Türkiye’nin AK Parti Hükümetlerince 10 yılda nereden nereye getirildiğini daha net anlamış durumdadır. Bu durum, bizim için sevindirici ancak kardeş Mısır halkı için üzüntü vericidir. Lakin hepimizin de ortak dileği Mısır’ın bir an evvel demokrasiye tekrar dönüş yapmasıdır.” dedi.

Kocaköy’deki ilçe danışma meclisi toplantısından sonra Cuma içten’in bir sonraki durağı Hani ilçe danışma meclisiydi. Ancak buraya gelmeden 3 ilçeyi daha ziyaret eden İçten, halkla bir araya gelerek, sohbet etti. Dertlerini dinledi ve mahalle toplantısı yaptı. Çok renkli ve samimi görüntülere sahne olan bu güzel ziyaretten sonra ise çalışmalarına devam eden içten Kocaköy’de ise son günlerde çok konuşulan Gezi olayları, Çözüm süreci ve peygamberimize yapılan çirkin hakaretler hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti kardeşliğin tesisini politika olarak belirlemiştir.

Otuz yıldır akan kanın son dönemde durduğunu, artık cenazelerin olmadığını ve farklı bir barış ikliminde ilerlendiğini söyleyen Cuma İçten; “Partimiz kurulduğu günden itibaren kardeşliğin tesisini politika olarak belirlemiştir. Ve bu anlamda tabii ki özellikle terörün bitmesi öncelikli hedefimizdir. Sürekli engellemelere maruz kaldık. Çözüm sürecini baltalamaya yönelik girişimlerde bulunuldu. Biz iktidarımız süresince bugüne kadar kimsenin aklına hayaline gelmeyecek barışa, kardeşliğe ve çözüme dair devrimsel adımlar attık ve atıyoruz. Üstelik bunu birileri istedi diye değil, demokrasiye barışa kardeşliğe inandığımız için yapıyoruz. Bu nedenle tüm engellemelere, rağmen çözüm sürecine devam edeceğiz.” dedi. Gezi olayına ilişkin ise İçten ;

Kardeşlik ve beraberlik bağımızı koparamazlar

“Ülkeyi yeşillendirme konusunda, Türkiye genelinde dünyayla rekabete girdiğimizde önde gelen ülkelerden bir tanesiyiz. Ama provokatörler ne yaptılar? Birkaç ağacı bahane edip ülkemizin huzurunu kaçırmaya, birliğimizi bozmaya kalktılar. Ama elleri ayaklarına dolaştı. Biliyorsunuz, Gezi Parkı'nda dün bir düğün oldu, düğünün arkasından da olaylar çıktı. Maskeli provokatörler sokaklarda cirit atıyor. Bunun zeminini hazırlamak ne kadar doğrudur? Buna ne gerek var? Kardeşçe birlik beraberlik için yaşamak varken buna ne gerek var? Hepsi illegal örgüt üyeleri. Halkımızı bunlara karşı duyarlı olmaya çağrıyorum.” dedi.

Allah nurunu tamamlar, Kur’an’ı ve peygamberini korur

Yoğun programına Suriçi’nde verdiği ve başta Ak Parti teşkilatı, belediye, il meclis üyeleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişilik iftar yemeğinde devam eden Cuma İçten’in iftardaki konusu ise son günlerde peygamberimize yapılan hakaretlerdi. Bu konuyla ilgili konuşan İçten; “Başta iki cihan serveri Hz.Muhammed (S.A.V) efendimiz olmak üzere hiçbir peygambere, hiçbir ruhani lidere, hiçbir din adamına ve hiçbir kanaat önderine asla söylenmemesi gereken çok çirkin laflardır bunlar. Bu sözleri aynen kendilerine söylenmiş sayıyor ve bu aşağılık ifadeleri esefle kınıyorum. Allah nurunu tamamlar, Kur’an’ı ve peygamberini korur." diyerek sözlerini noktaladı.

Bir günde yaklaşık 600 kilometre yol kat eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten yoğun programını her Ramazan gecesinde olduğu gibi bir kanaat önderinin sahur sofrasında noktaladı.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER