İlk İşim Facebook Hesabımı Açmak'

Diyarbakır'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 460 bin öğrenci karnelerini aldı.

İlk İşim Facebook Hesabımı Açmak'
 Diyarbakır'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 460 bin öğrenci karnelerini aldı. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, ailelerin çocukları karne durumuna göre muamele etmemesi gerektiğini, öğrencilerin problemini çözmeye gayret göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. Karne sevinci yaşayan öğrencilerden Helin Altundağ, ilk iş olarak sosyal paylaşım sitesi facebookta bütün sene boyunca kapalı olan hesabını açacağını söyledi.

Diyarbakır'daki okullarda karne heyecanı sabahın erken saatlerinden itibaren yaşanmaya başladı. Bütün yıl ki çalışmalarının karşılığını aldıkları karnelerle bulan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Diyarbakır 5 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler karnelerini Diyarbakır Vali Yardımcısı Zafer Engin ve Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş'tan aldı. Karnelerini alan öğrenciler, bütün bir yıl çalıştıktan sonra takdir ve teşekkür belgeli karnelerini aldıklarından ötürü çok mutlu olduklarını söyledi. Bütün yılın yorgunluğunu oyun oynayarak atacaklarını ifade eden öğrenciler, ailelerinden ödül beklediklerini ifade etti. Bazı öğrenciler, ilk iş olarak bütün yıl boyunca kapalı olan Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden hesaplarını açacaklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, Diyarbakır'da bin 276 okuldan 454 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyledi. Öğrencilere karnelerini vererek yaz tatiline girmelerini sağladıklarını ifade eden Ağırbaş, "İlimizde çocuklarımız geçen hafta yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na girerek güzel okulları kazanacaklarını umuyoruz. Çocuklarımız kendi üzerlerine düşeni yaptı. Bizler de onlara, onların ailelerine başarılar diliyoruz." dedi.

Ailelerin çocukları sadece karneyle değil her yönüyle değerlendirmesi gerektiğini belirten Ağırbaş, şöyle konuştu: "Sadece karne yönüyle bakara karnedeki notuna bakarak çocukları değerlendirmesini istemiyoruz. Çocuğu bir bütün olarak değerlendirsinler. Düşük notları varsa da bunların yaz tatili süresince bunların nedenleri üzerinde çocukların değerlendirmeler yapmalarını, okuldan mı çocuktan mı sınıf ortamından mı kaynaklanıyor çevresinden mi kaynaklanıyor derse olan az motivasyonunun sebepleri neler ve okul yönetimiyle il birliği halinde çocukların daha başarılı olması için gerekli gayreti göstermelerini istiyoruz."

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER