İSRAİL’İN AMACI MESCİDİ AKSA’YI YIKMAK…

HABER: AHMET BEŞENK ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamasının ardından alınan karara tepki gösteren İslami kesim, basın açıklamaları ve telin mitingleri ile alınan kararı protesto ediyorlar. Dün Cuma namazı çıkışında Ortak Akıl Platformu tarafından İstasyon’da bulunan Sümer Cami önünde bir telin mitingi yapıldı, İsrail lanetlendi, Kudüs Filistin’in Başkentidir denildi. Toplantı sonrası görüşlerine başvurduğumuz Ortak Akıl Platformu kurucularından Cenap Ekinci, Müslümanların sadece mitinglerle bir şey elde edemeyeceğine işaret ederek Bilimsel, ekonomik ve sanayi noktasında hamleler yaparak Siyonist rejimlerle mücadele edebileceğini söyledi. Ekinci, İsrail’in Filistin üzerinde tamamen söz sahibi olmak istediğine vurgu yaparak kutsal mabet olan Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedini tekrar inşa ederek İsrail’in kutsal kabul ettiği dini sembolleri oraya yerleştirmeye çalıştığına dikkatleri çekti.

İSRAİL’İN AMACI MESCİDİ AKSA’YI YIKMAK…

 Trump’un yaktığı Kudüs ateşi bir türlü sönmek bilmiyor. Ortadoğu’nun her yerinde Kudüs ile ilgili yürüyüşler gerçekleştiriliyor, açıklamalar yapılıyor fakat ne ABD ne de İsrail kısada olsa bir açıklama yapmıyor. İslam Coğrafyasından yükselen sesleri adam yerine koymayan ABD ve İsrail’e karşı gerçekleştirilen mitingler cılız kalırken, bir miting de Diyarbakır’ın İstasyon mevkisinde bulunan Sümer Cami’nin önünde yapıldı. Ortak akıl platformu tarafından gerçekleştirilen Telin Mitinginde yapılan konuşmaların geneli İsrail ve ABD’nin kınanması ile gerçekleştirildi. Yer, yer sloganların atıldığı telin mitinginde birde İsrail tarafından üretilen ürünlerin kullanılmayarak birde ekonomik ambargo uygulanması istendi.

‘ADETA KUŞ AVLANIR GİBİ ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYORLAR’

Gerçekleştirilen Telin Mitinginin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ortak Akıl Platformu kurucu üyelerinden Cenap Ekinci, İsrail’in Filistin üzerinde tamamen söz sahibi olmak istediğine vurgu yaparak şunları kaydetti: “1967 yılından sonra İsrail,  işgalle elde ettiği Filistin toprakları üzerinde tamamen söz sahibi olmak istiyor. Bu yüzden orada yerleşim yerleri kurup Kudüs’ten, yerleşim bölgelerinden çıkarmaya çalışıyor, kutsal mabedi olan Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedini tekrar inşa edip İsrail’in kutsal kabul ettiği dini sembolleri oraya yerleştirmeye çalışıyor. Tabi bu arada ciddi bir direniş yok, sadece çocukların ellerine taşlar verilerek intifadan hareketi başlatılıyor. İntifada İsrail’in işine yarayan bir şey, çünkü o çocuklar teker, teker vurulup öldürülüyor, her gün 2-3-4 çocuk mermilerin hedefi oluyor, adeta kuş avlanır gibi çocukları öldürüyorlar. Bunun için de İslam ülkelerinin sessizliklerini bozmaları gerekiyor.” Dedi.

 

‘MÜSLÜMANLAR KENDİ İÇLERİNDEKİ KUDÜS’Ü DÜZELTMELİ ÖNCE’

Sadece telin mitingleri veya protestolarla bir yere varılmayacağının da altını çizen Cenap Ekinci: “Bilimin, teknolojinin, ekonomik gücün, askeri gücün söz sahibi olduğu bir dünya düzeninde ve yüzyılda sadece lanetlemekle, slogan atmakla, öfke kusmakla bu zulmü ortadan kaldırmak mümkün değil. İsrail’e karşı yaptırım olması gerekiyor, İsrail oraya sadece fiziki olarak yerleşmiyor, yerleşirken de insanlara eziyet ediyor. Biz Yahudi düşmanı değiliz fakat İsrail’in hedeflemiş olduğu Siyonizm’in ve işgalin meşrulaştırma mücadelesine karşıyız. Yoksa dindar Yahudi milletine köktenci bir itirazımız yok. İsrail sonuçta emperyal düşünce ile bir başka ülkenin topraklarını gasp ederek bir ülke kurmuştur ve o ülkeyi de ele geçirip topraklarını genişletmeye çalışıyor. İsrail denilince küçük bir yerden bahsetmiyoruz, bir Amerika vilayeti gibi, nükleer, ekonomik ve askeri güçten bahsediyoruz. Zira Amerika’mı İsrail’i yönetiyor, İsrail mi Amerika’yı oda belli değil doğrusu. Filistin halkı bizlere Selahaddini Eyyubi’nin bir emanetidir. Şu bir gerçek ki Müslümanlar kendilerini düzeltmedikçe, kendi içlerindeki Kudüs’ü düzeltmedikçe, kendi teknolojisini geliştirmediği müddetçe, birbirlerine düşen inanç gurupları ortadan kalkmadıkça, mezheplerle ilgili barış sağlanmadıkça İsrail’e karşı ciddi bir direnişin olacağını zannetmiyorum. Çünkü bir taraftan ekonomik ambargo uygulamak gerekiyor öbür taraftan da İsrail’e karşı durmanın tüm Arap ülkelerinin birleşmesi ve yekvücut durması gerekiyor ki buda mümkün gözükmüyor şu aşamada.” Dedi.

 

‘İSRAİL ÇOCUKLARI KISIRLAŞTIRIYOR MU?’

Özelikle son dönemlerde sosyal medya üzerinden İsrail’in çocukları yakalayarak kısırlaştırdıkları yönündeki söylemler ile ilgili duyumları olup olmadığı yönündeki soruya Cenap Ekinci şu yanıtı verdi: “Bu konuyla ilgili henüz bir şey duymadım fakat İsrail bu tür şeyleri yapabilir. Olabilir, kısırlaştırmak için bir ilaç ta verebilirler, bunlar gözaltında yapılmayacak şeyler değil. Yapılıp, yapılmadığı noktasında bilgi sahibi değilim.” Dedi.

 

‘DOĞUSU, BATISI YOKTUR, KUDÜS TEK PARÇADIR’

İslam İşbirliği Örgütünün toplanmasının ardından ortaya çok farklı bir tablonun çıktığına da vurgu yapan Ekinci konuşmasını şu cümlelerle nihayetlendirdi: “İslam İşbirliği Örgütü Kudüs’ün Batısının İsrail’e ait olduğunu tescil etmiş bulunuyor bu söylemleriyle. Aslında Doğusu, batısı yoktur, Kudüs tek parçadır aka siyasetende Doğu Kudüs’ün Filistin’in Başkenti kabul etmekle, Batı Kudüs’ü İsrail’in işgal edildiğini kabul etmiş olunuyor otomatikman.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER