Kadınların Kaldırım İsyanı

Kent kadın kurumları, Diyarbakır’deki kaldırım işgaline karşı AZC plaza önünden DTK önüne yürüyüş gerçekleştirdi

Kadınların Kaldırım İsyanı
Kent kadın kurumları, Diyarbakır’deki kaldırım işgaline karşı AZC plaza önünden DTK önüne yürüyüş gerçekleştirdi. “Peyareyi di bine dagıreyi de ye”, “Biz kadınlar kaldırımda rahat yürümek istiyoruz”, “Yaya kaldırımlara kahvehane değildir” yazılı dövizler taşıyan kadınlar adına DTK önünde Gülistan Koyuncu açıklamada bulundu.

KALDIRIM İŞGALİ

“Kaldırımlar işgal altında kadın, çocuk ve engelliler caddelerde risk altında” diyen Koyuncu, Amed’de trafik sorunun ağırlığının kendini kentin her yerinde gösterdiğini belirtti. 2012 yılında Amed’de meydana gelen trafik kazası sayısının 8160 olduğunu kaydeden Koyuncu, “Kaldırım işgalleri trafik sorunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Esnafların attığı kürsüler üzerinde erkeklerin oturması kadınların ve engellilerin kaldırımları kullanmasını engellemektedir. Kaldırımlar alçak ve çıkış inişi kolaylaştırılmış olsa bile üzerinde park edilmiş araçlar ve işgal edilmiş olabiliyor bu durumda kullanılması imkasızlaşıyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Kaldırım işgallerini görüntü kirliliğine de yol açtığını belirten Koyuncu önerilerini şöyle dile getirdi: “Trafik polislerinin ve zabıta denetimi daha sık yapması trafikte düzenin sağlanmasında etkili olabilir.

Fahri trafik müfettişlerinin sayısı arttırılmalı. Kaldırım işgali yapan kahvehaneler uyarılmalıdır. Halka yönelik eğitimlerin verilmesi, radyo, televizyon, gazete gibi araçlar kullanılması bilinçli davranmayı sağlayabilir. Belediyenin bu sorunu çözme konusunda il ve ilçe komisyonlarını da etkileyerek çözüm noktasında bir süreç başlatması kaza sayılarını azaltabilir.” 
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2013, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER