Kazak İşadamlarından Diyarbakır’a Ziyaret

Kazak işadamlarından oluşan 20 kişilik bir heyet, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği’nin (DİGİAD) davetlisi olarak Diyarbakır’a geldi.Diyarbakır’da bir lokanta düzenlenen toplantıya; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul...

Kazak İşadamlarından Diyarbakır’a Ziyaret
Kazak işadamlarından oluşan 20 kişilik bir heyet, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği’nin (DİGİAD) davetlisi olarak Diyarbakır’a geldi.

Diyarbakır’da bir lokanta düzenlenen toplantıya; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekil Abdulkadir Aksu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, DİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Korkutata ve Kazakistan’dan gelen işadamları katıldı. Aksu, burada yaptığı konuşmada, Kazakistan heyetini kendi memleketinde görmekten son derece memnun kaldığını söyledi. Diyarbakır'a yatırım yapmanın çok önemli olduğunu kaydeden Aksu, şehre ilk organize sanayi bölgesinin kendisinin bakanlığı döneminde açıldığını ifade etti. Diyarbakır'ın bugün geldiği duruma yatırım açısından sevindiklerini ifade eden Aksu, şehrin kadim ve çok kültürlülüğe ev sahipliği yaptığını kaydetti. Diyarbakır için bir dönem yanlış bir algı oluşturulduğunu dile getiren Aksu, hükümetin başlattığı Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi sayesinde sevgi ve kardeşliğin bugün ön plana çıktığını belirterek, "Bundan dolayı yakalanan huzur ortamında çok sayıda işadamı yatırım imkanları için bölgeye gelip gidiyor ancak bu ortamı istemeyenler, kıskananlar, Türkiye'nin ekonomik başarısını çekemeyenler, kendi ekonomileri batanlar başka oyunları tezgahladı. Sağduyu sayesinde bu provokasyonlar sona erdi” dedi. Aksu, GAP’ın çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek hükümetin GAP Eylem Planı ile yeniden atağa geçtiğini ve önemli bir mesafe aldığını da sözlerine ekledi.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise Diyarbakır'ın güzellikleri artan bir şehir olduğunu söyledi. Vali Kıraç, “Diyarbakır'a son günlerde yeni yatırım teklifleri geliyor. 12 bin yıllık tarihi bir coğrafyada yaşayan Diyarbakır yatırımları hakkediyor ve bu şehir yatırımlar için en uygun yerlerden biridir" dedi. Diyarbakır'da yeni organize sanayi bölgesi için çalıştıklarını bildiren Vali Kıraç, bu yıl 300'e yakın yeni yatırımcı beklediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kazak işadamları ülkelerinin yöresel kıyafetlerini Aksu ve Vali Kıraç'a giydirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER