Kıraç Diyarbakır'a böyle uğurlandı!

Kıraç: "Memuriyetler bayrak yarışı gibidir. Aldığınız bayrağı bir sonraki burca en yüksek seviyede teslim ederek ayrılmak gerekiyor. Diyarbakırlı vatandaşlarımızla buluşacağız ve onlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde bulunacağız" dedi.

Kıraç Diyarbakır'a böyle uğurlandı!
Valiler Kararnamesi'yle Diyarbakır'a atanan İzmir Valisi Cahit Kıraç, dün İzmir'den uğurlandı. İzmir Valiliği'nde düzenlenen veda törenine, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Valilik çalışanlarının hazırladığı slayt gösterisini izleyen Vali Kıraç'ın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
Burada konuşan Vali Kıraç, 6 yıl 2 aydır İzmirlilere hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını, eşi ve çocuklarıyla birlikte kentten güzel anılarla ayrıldıklarını belirtti. "İzmir'den gönlümüzün arzu ettiği, mevzuatın öngördüğü kurallar çerçevesinde en iyi hizmeti yapmanın hak edişiyle ayrılıyoruz" diyen Kıraç, şöyle konuştu:

Bir bayrak yarışıdır

"En iyi hizmeti el birliğiyle, gönül birliğiyle yapmayı düşündük. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dünyanın en iyi hizmetlerini hak ediyor. Hükümetimizin almış olduğu kararlar çerçevesinde İzmir'i hedeflere ulaştırmak için gayret gösterdik. Ama hizmetler sınırlı. Memuriyette süreler var. Memuriyetler bayrak yarışı gibidir. Aldığınız bayrağı bir sonraki burca, en yüksek seviyede teslim ederek ayrılmak gerekiyor. Bu düşünceyle hareket ettik. Benden sonra Mustafa Toprak İzmir'e atandı. Ona da hayırlı olsun. Aynı başarıyı, hedefleri kaldığı yerden daha ileriye götürmek için gayret edeceksiniz. İzmir, Türkiye her şeyin en güzeline layıktır."
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kaymakamlık, Şırnak'ta valilik, kaymakam adaylığını Elazığ'da yaptığını, meslek hayatının büyük kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde geçirdiğini dile getiren Kıraç, "6 yıl geride kalınca nöbet hizmetimiz Diyarbakır'a, güzel şehrimize çıktı. Diyarbakırlı vatandaşlarımızla buluşacağız ve onlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde bulunacağız" diye konuştu.

Helallik istedi

Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden helallik isteyen Kıraç, şöyle devam etti:
"İzmir'de bulunduğum sürece başta mesai arkadaşlarım olmak üzere onlarla amir memur ilişkimiz çerçevesinde birçok işlere vesile olduk. Onlardan tek talebim vatandaşa en iyi hizmeti yasal sorumluluk içerisinde götürmeleriydi. Ölçüde aştığım bir davranış olduysa özür dilerim, haklarını helal etsinler. Bugün veda zamanı. Bu bölgeye, halka en iyi hizmetin yollarını israf etmeden, kaynakları optimum kullanarak daha iyiyi bulmanın gayreti içinde olduk. Arkadaşlar çok güzel bir çalışma sergiliyorsunuz. Çok iyi performansla çalıştıklarınıza şahidim. Sizleri tebrik ediyorum. İzmir, Türkiye'nin devlet olarak en iyi çalışan illerinden bir tanesidir. Türkiye'nin en tecrübeli valilerinden bir tanesiyim. Asayiş yönünden de böyleyiz diğer hizmetler bakımından da. Artık uçaktan İzmir'e son kez bakacağım ama kalbimiz burada. Umut ederim ki hiçbir gönül kırmamış olalım, kırdıklarımız varsa da onlardan özür diliyorum, af diliyorum, helallik istiyorum."

Böyle uğurlandı

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Kıraç'a 2012 yılı "Yılın Valisi" ödülünü verdi. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ise Cahit Kıraç'a çiçek takdim etti. Daha sonra İzmir Valiliği önünde polis tören mangası tarafından uğurlanan Kıraç, burada kendisini bekleyen vatandaşlarla vedalaştı. Kıraç, bir dilenciye de sadaka verdi. Vali Cahit Kıraç, valilik önünde hem vatandaşlarla hem de kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle fotoğraf çektirdikten sonra eşi Berrin Kıraç ile birlikte havalimanına gitti. Kıraç'ın makam aracının arkasından bazı vatandaşlar su döktü. 
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2013, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER