Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıltı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yıllık olağan genel kurul toplantısında köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, 2013 yılı yatırım programı çerçevesinde köylerin yol ve su sorununu...

Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıltı
Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yıllık olağan genel kurul toplantısında köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, 2013 yılı yatırım programı çerçevesinde köylerin yol ve su sorununu çözeceklerini söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği mayıs ayı olağan genel kurul toplantısına Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Mal Müdürü Bahri Serçe, İl Genel Meclis Üyeleri Şehmus Karamehmetoğlu, Ethem İpek, Muharrem Akkılıç, Cemal Aydın ve 78 köy muhtarı katıldı. Öğretmen evinde yapılan toplantıda bir açıklama yapan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, yaklaşık 8 aydan beri Çermik’te görev yaptığını, 2013 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği mayıs ayı olağan genel kurul toplantısında bir araya geldiklerini belirterek, KÖYDES programı çerçevesinde Çermik’te 527 kilometre yol ağı olduğunu, bu yollardan stabilizesi bozulmuş 180 kilometre köy yolu olduğunu, ilk etapta 2013 yılı içerisinde 180 kilometrede stabilize yol çalışması yapacaklarını söyledi. Mevcut imkanlarla 50 kilometre yol yapabildiklerini kaydeden Kaymakam Batmaz, imkanlarını zorlayarak ve parasını bulmaya çalışarak 180 kilometrenin tamamını yapacaklarını dile getirdi. Batmaz, amaçlarının kış gelmeden bütün köy yollarını yapmak olduğunu kaydetti. Köylerin içme suyu sorununa da değinen Kaymakam Batmaz, su sıkıntısı olan köylerde sondaj çalışmalarının yanı sıra içme suyu şebekesinde ve depolarında sorun olan köylerde ise şebeke ıslahı ve depo sorunlarını çözeceklerini belirtti. Köylerin içme suyu sorununun yanı sıra hayvan içme suyunu karşılamak için göletler ve yalaklar yapılacağını kaydeden Kaymakam Batmaz, ilçe genelinde 26 köye gölet yapma talebi bulunduğunu, 2013 yılı içerisinde 8 köye gölet yapılacağını ve 645 metre ise hayvan sulaması için yalak yapılacağını söyledi. Kaymakam Batmaz, yapılacak gölet ve yalaklarla köylerdeki içme suyu sıkıntısını en aza indireceklerini dile getirdi. Batmaz, ödenek bulunması halinde nüfusu en fazla olan köylerden başlayarak kanalizasyon sorununu da çözmeye çalışacaklarını ifade etti.

Yatırım noktasında 2013 yılının Çermik için iyi bir yılı olacağını kaydeden Kaymakam Batmaz, Çermik Kale Barajı'nın ilçeye mutlaka yapılacağını ve bundan kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini belirterek, Çermik Kale Barajı'nın yapılmasıyla Çermik’te 126 bin dönüm arazinin sulanacağını söyledi. Daha sonra köy muhtarlarından köyleriyle ilgili sorunları dinleyen Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, 2013 yılı hizmet programını çıkardıklarını bu program çerçevesinde köy yolları ve içme suları çalışmalarını bir an önce başlayacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER