Kürtçe Eğitim Veren Kreşten Mezun Olanlar Belgelerini Aldı

Türkiye’de ilk defa anadilde eğitim veren kreşi açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilk mezunları olan 56 çocuğa katılım belgelerini verdi.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda yapılan mezuniyet şenliğine Büyükşehir...

Kürtçe Eğitim Veren Kreşten Mezun Olanlar Belgelerini Aldı
Türkiye’de ilk defa anadilde eğitim veren kreşi açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilk mezunları olan 56 çocuğa katılım belgelerini verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda yapılan mezuniyet şenliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başkan Vekili Hafize İpek, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı ve çocukların aileleri katıldı. Bu topraklarda yüzde yüz Kürt diliyle eğitim veren ilk kreş olduğunu kaydeden Baydemir, bu nedenle çok önemli bir gün yaşadıklarını söyledi. Bu çalışmaya başladığımızda 2 ayda kreş açabileceklerini düşündüklerini ancak çok zahmetli ve altyapı isteyen bir çalışma olduğunu ifade eden Baydemir, tüm belediyelere çağrıda bulunarak, böylesi çalışmaların tüm bölgede yapılmasını istedi. Kitap, materyal konusunda çok özenli bir çalışma yaptıklarına da dikkat çeken Baydemir, Kürt dilinin gelişmesi için ailelerin çocuklarıyla anadillerinde konuşması gerektiğine vurgu yaptı. Baydemir, çocuklar için kendi dili ve kimliğiyle barışçıl ve özgür bir ortamda yaşama dileğinde bulundu.

Çocukların kreşte yemek, uyku, eğitsel çalışmaları yaparken görüntülerinden oluşan slayt sunumundan sonra sezon boyunca hazırladıkları tekerleme, skeçlerini gösterdi şarkıları söyledi. Ailelerin çok büyük bir ilgiyle izlediği gösteride çocuklar sahneye çıkıp hünerlerini sergiledi.

Baydemir ve Başkan Vekili Hafize İpek çocuklara mezuniyet belgesi vererek kutladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 00:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER