Kurtoğlu’ndan Ramazan Ayı Mesajı

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.9 Temmuz günü başlayacak Ramazan ayına ilişkin yazılı mesaj yayımlayan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel...

Kurtoğlu’ndan Ramazan Ayı Mesajı
Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

9 Temmuz günü başlayacak Ramazan ayına ilişkin yazılı mesaj yayımlayan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doz. Dr. Muhammed Kurtoğlu, mesajında, 11 ayın sultanı Ramazan ayının özündeki rahmet, merhamet ve bereket ile hem gönüllerin kirlenmişliğini ve tozunu gidermekte hem de şahlandırdığı sevgi, kardeşlik ve paylaşma duygularıyla toplumsal hayatın huzur ve barışına büyük katkı sağladığını belirtti. Kurtoğlu, Ramazan ayının aynı zamanda hoşgörü ayı olduğunu da vurgu yaparak, mesajında, “Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Kendi kendimizi sorgulama ve muhasebeye çekme, nefsimize musallat olmuş gururdan, kibirden, gösterişten, açık veya gizli kötülüklerden arınma, bitip tükenmez istekler ve ihtirasları dizginleyip kendimize çekidüzen verme ve azalmış hassasiyetlerimizi diriltme ayıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir aylık misafirimiz olan Ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını temenni eder, tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2013, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER