Kuyumcular Dü’de Kuyumculuk Takı Ve Tasarım Bölümü Açılmasını İstiyor

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) üyeleri, Dicle üniversitesi’nde (DÜ) kuyumculuk, takı ve tasarım bölümü açılması için girişim başlattı.DİKO Başkanı Mustafa Akkul, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile görüşerek...

Kuyumcular Dü’de Kuyumculuk Takı Ve Tasarım Bölümü Açılmasını İstiyor
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) üyeleri, Dicle üniversitesi’nde (DÜ) kuyumculuk, takı ve tasarım bölümü açılması için girişim başlattı.

DİKO Başkanı Mustafa Akkul, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile görüşerek Diyarbakır’da daha kaliteli hizmet sunmak için kuyumculuk, takı ve tasarım bölümü açılmasını istediklerini söyledi. Akkul, “DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile yaptığımız görüşmede üniversitede kuyumculuk takı ve tasarım bölümü açılmasını talep ettik. DÜ Türkiye’de en büyük üniversiteler arasında yer almaktadır ve birçok bölümün yer aldığı bir üniversitedir. Diyarbakır kuyumculuk sektörü de Türkiye’de bir marka olduğunu kanıtlamış ve Diyarbakır altın takıları özelikle elişi ve el sanatları olarak zengin ürünlere sahiptir. Biz bu ürünlerimizi korumak ve daha zenginleştirmek için mutlaka üniversitede takı tasarımın bölümü olması gerektirdiğini düşünüyoruz” dedi.

Bu konu ile ilgili düşüncelerini DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’a aktardıklarını dile getiren Mustafa Akkul, taleplerinin olumlu karşılandığını söyledi. Akkul, “Talebimizi ilettiğimiz Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, bu konunun kendileri için önemli olduğunu ve hemen araştırmalara başlayarak bu projenin hayata geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. DÜ Rektörü Ayşegül Jale Saraç’ın talebimizi sıcak ve olumlu karşılaması, bizleri mutlu eti kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2013, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER