Kuyumcular Konfederasyon Kararı Aldı

Türkiye’de faaliyet gösteren kuyumcu oda ve dernekler yetkililerinin katılımıyla İzmir’de düzenlenen toplantıda kuyumcuların sorun ve sıkıntıları masaya yatırılırken, sorunların daha hızlı atlatılması için 35 bin kuyumcu esnafının...

Kuyumcular Konfederasyon Kararı Aldı
Türkiye’de faaliyet gösteren kuyumcu oda ve dernekler yetkililerinin katılımıyla İzmir’de düzenlenen toplantıda kuyumcuların sorun ve sıkıntıları masaya yatırılırken, sorunların daha hızlı atlatılması için 35 bin kuyumcu esnafının konfederasyon çatısı altında birleşmesine karar verildi.

Türkiye genelinde bulunan kuyumcu oda ve dernek temsilcilerinin yüzde 80’inin katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı. İzmir’de yapılan ve iki gün süren toplantıya Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen katılan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, toplantı hakkında bilgi verdi. Akkul, İzmir de yaptıkları toplantıların benzerlerini daha önce de Diyarbakır ve değişik illerde gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kuyumcuların sorunlarının masaya yatırıldığını belirten Akkul, “Toplantının amacı kuyumcu esnafının sorunlarını tartışmak ve çözüm önerilerini değerlendirmekti. Bu sorunların giderilmesinin tek bir yol olduğunu, bu yolun da tüm Türkiye’deki yaklaşık 35 bin kuyumcu esnafının bir çatı altında toplanmasını gerektiğini ve bu çatının, önce federasyon, akabinde de konfederasyon olması gerektiğini kararlaştırdık. Toplantıda 11 kişilik bir komite seçildi, bu komite tüm Türkiye’deki kuyumcu oda ve dernekleri temsilen, bundan sonraki çalışmaları yapacaktır. Tertip komitesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Antalya, Erzurum, Rize ve Kocaeli illerindeki kuyumcu oda temsilcilerinden oluşmaktadır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER