Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 76. Yıldönümü

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Mehmet Akif Ersoy'un kişi ve sanatkar...

Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 76. Yıldönümü
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Mehmet Akif Ersoy'un kişi ve sanatkar olarak devrinde ve sonraki zamanlarda idealin ve gerçeklerin savunucusu olarak anılan birisi olduğunu ifade etti. Altaç mesajında, "Kültürümüzün geçmişten geleceğe taşınmasının teminatı olan simge şahsiyetler, şüphesiz milletin bekasını kuvvetlendiren iç dinamiklerimizdir. Milletin geleceği için yeniden diriliş anlamı kazandıran belirleyici değerlerdir. Onları anlamak, anlatmak ise, muhabbeti tazeleme vesilesidir. Mehmet Akif; sanatçı, düşünür, veteriner, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi, milletvekili, sosyal bilimci, bilim adamı, milli şairimizdir. 63 yıllık ömrünü idealleri yolunda harcamış ve bu uğurda ne lazımsa onu yapmış mümtaz bir şahsiyettir” ifadelerini kullandı.

Aydın Altaç mesajında, Mehmet Akif Ersoy'un doğruluk, dürüstlük, samimiyet, fedakarlık, çalışma, değişim ve gelişim adına ideal bir şahsiyet arayanların anlaması ve bilmesi gereken kişi olduğunu belirtti. Mesajda, “O zor bir zaman diliminde, milletin varlık mücadelesi verdiği bir devirde yaşamıştır. Bu zorluklarda bazen şair olarak, bazen bir de milletvekili olarak Anadolu'yu karış karış gezmiş ve milli mücadelede milleti bilinçlendirme yolunda önemli faydalar sağlamıştır. Bugün ülkemizde almak isteyen her seviyedeki insan için Akif, büyük bir rehber, zemin inşa edicidir. Herkesin örnek alabileceği bir zenginliğe sahiptir. Biz varlık içinde yokluk çekmemek için, bu milli ve manevi değerimizin kıymetini bilmeli, büyük eseri Safahat'ı iyi anlamalı, gelecek nesillere anlatmalıyız. Kardeşliğimizin bekası için Mehmet Akif Ersoy gibi diğer büyüklerimizi de doğru okumalı ve manen yaşatmalıyız. Mehmet Akif'i 76. vefat yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyor, bu günün onu anlama ve anlatma konusunda gösterilmesi gereken hassasiyetlere sahip olunması için bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla milli şairimiz ve büyük fikir adamı Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 76. yıldönümünde bir kez daha anıyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER