Osmanlı Ocakları Diyarbakır'da Şube Açtı

Osmanlı Ocakları, Diyarbakır'da şube açtı.Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şubesi'nin açılışı, yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Basın açıklamasını Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Emin Canpolat yaptı. Canpolat, "Rabbimiz bizi...

Osmanlı Ocakları Diyarbakır'da Şube Açtı
Osmanlı Ocakları, Diyarbakır'da şube açtı.

Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şubesi'nin açılışı, yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Basın açıklamasını Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Emin Canpolat yaptı. Canpolat, "Rabbimiz bizi kavimler halinde yarattı. Tanışalım, görüşelim, ilay-ı kelimetullahı arzın yüzüne halim kılalım diye. Ve Hucurat Suresi 10. ayetinde emretti; 'Müminler ancak kardeştir.' İnsanlar ikiye ayrılır. Müslüman olanlar ve Müslüman olmayanlar. Müslüman olanlar bizim din kardeşlerimizdir. Olmayanlar ise insanlık kardeşlerimiz. Biz öyle şanlı bir ecdadın torunlarıyız ki, 600 yıl İslam’a hizmet etmiş, insanlığa saadet ve asra izzet getirmiş bir imparatorluğun nesilleri olarak, elbette ecdadımızın izinde yürümeyi kendimize temel gaye edinmişiz" dedi.

Çözüm sürecine de değinen Canpolat, "Haklı ve hakkı gözeterek bakıyoruz biz çözüm sürecine. Hayırlı olan ve bu bölge halkının selameti için hayırlı olduğuna inandığımız bu süreci tabii ki destekledik. Hatta dua ettik. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bütün sınırları içerisinde herkesin huzurlu, refah, mutlu, birbirine saygı duyduğu bir anlayışın hakim kılınmasını, yani Osmanlı ruhunun yaklaşımı ile olaylara bakmayı düstur edinmişiz. Neden? Çünkü karşıdaki de bir birey ya da bir can. Biz yaratılan her şeyi Yaradan'dan ötürü severiz. Mademki Yaradan yaratmış, fikir söylemek haddimize değil. Kimsenin bir sineği yaratmaya gücü yetiyor mu? O halde neyin kavgasını veriyoruz. Saygı duymaktan başka üstümüze düşen bir şey yok" diye konuştu.

Osmanlı Ocakları Güneydoğu Şube Başkanlığı'na, Yasin Öztemel’in getirildiği bildirildi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER