Pyd Eşbaşkanı Salih Müslim:

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürt halkının mücadelesiyle Ortadoğu’ya demokrasinin çekirdeğini ektiğini belirterek, “Demokrasi bir kültürdür. Bir çekirdek gibidir, onun ekilmesi, sulanması, bakılması...

Pyd Eşbaşkanı Salih Müslim:
Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürt halkının mücadelesiyle Ortadoğu’ya demokrasinin çekirdeğini ektiğini belirterek, “Demokrasi bir kültürdür. Bir çekirdek gibidir, onun ekilmesi, sulanması, bakılması ve korunması lazımdır. Demokrasi savunmasız olmaz, savunmalıdır ki büyüdüğü zaman meyvelerini versin. Kürt halkı Ortadoğu’daki halklara öncülük yapıyor” dedi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Diyarbakır’da uydu üzeri yayın yapan Dijle TV Genel Yayın Koordinatörü Hasan Sancar’ın sorularını yanıtladı. Müslim, Kürtlerin, Demokratik Ortadoğu Projesi (DOP) ile Ortadoğu’ya demokrasi getireceğini söyledi.

Bugüne kadar Kürtlerin varlığının kabul edilmediğini savunan Müslim, “En büyük Devrimi Kürtler yapıyorlar. Suriye’de Kürtlerin varlığı kabul edilmiyor, bunu herkes biliyor. 2007 PYD olarak bir proje yaptık. Demokratik Cumhuriyeti projesini Suriye’deki Araplar ile paylaştık, onlarda bunu onayladı ve tüm Suriye’ye uygun olduğunu aktardılar. Ama yürütemediler. Biz yürüttükten sonra birçok Arap komşumuz siz ne yaptınız kendiniz savundunuz. Gelin bizimle paylaşın diyorlar. Arkadaşlarımız gidip onlara komite oluşturuyor ve seçimler yapıyorlar. Kürtlerin bu projeleri Ortadoğu için örnektir. Biz Kürtlerden uzun bir mücadele isteniyor, oda zihniyet değişimden dolayıdır. Birini silah ile öldürebilirsin, başka bir yere götürebilirsin, zihniyetini değiştirmek zordur ve zaman alır. Kürtler Ortadoğu’da zihniyet devrimine öncülük yapıyorlar. Birey ve komşusu arasında bir zihniyet devrimi olmadığı sürece bir tehlike vardır. Zihniye devrimi olmasa komşusu ile birlikte yaşayamaz. Kürtler Ortadoğu’ya demokrasinin çekirdeğini ekti. Demokrasi öyle kilo ile alınıp verilen bir şey değildir. Demokrasi bir kültürdür. Bir çekirdek gibidir, onun ekilmesi, sulanması, bakılması ve korunması lazımdır. Yükümüz ağırdır bunun bilincindeyiz. Demokrasi savunmasız olmaz, savunmalıdır ki büyüdüğü zaman meyvelerini versin. Kürt halkı Ortadoğu’da halklara öncülük yapıyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2013, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER