Sağlık Çalışanlarından Hastane Uygulamasına Tepki

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri düzenledikleri basın açıklamasıyla hastane uygulamasına tepki gösterdi.Hastanedeki gidişattan memnun olmadıklarını,...

Sağlık Çalışanlarından Hastane Uygulamasına Tepki
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri düzenledikleri basın açıklamasıyla hastane uygulamasına tepki gösterdi.

Hastanedeki gidişattan memnun olmadıklarını, her geçen gün artan sorunlardan kaynaklı huzursuzluğun devam ettiğini söyleyen Çocuk Hastalıkları Hastanesi SES Temsilcisi Yaşar Kurt, hastane yöneticilerine tanınan imtiyazların adil olmadığını, keyfi olarak kullanıldığını ileri sürdü. Kurt, “Adaletin olmadığı yerde haktan, hukuktan, eşitlikten ve huzurdan bahsedilemez. İş yerimizde bu durumları fazlasıyla yaşamaktayız. Defalarca söylediğimiz gibi, bir idarecinin tüm çalışanlara eşit mesafede durması gerekirken, uygulamalarıyla kişiler arasındaki ayırım devam etmektedir. Hastane yöneticisinin koordine hizmetleri yapması yerine kişilerle uğraşmaktadır. Hiç sorunu olmayan bir kliniğin sorumlusunu bir gerekçe göstermeden görevinden alıyor. Gerekçesi sorulduğunda da buranın yöneticisi benim, istediğimi yaparım şeklinde yaklaşım gösteriyor. Bu uygulamadan ilgili servisin çalışanları hoşnut değil, sorumlu birimi hoşnut değil ama ‘ben yaptım oldu’ mantığı işletiliyor. Böylesi uygulamalar çalışma barışını bozduğu gibi çalışanları huzursuz etmekte, motivasyonları bozmaktadır. Hastane yöneticisi, çalışanlar üzerinde sürekli mobbing uygulayarak ‘beğenmeyen gitsin’ diyebilmektedir. Hiç bir idarecinin çalışana böyle yaklaşması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER