Ulu Cami İşgal Altında

Diyarbakır’ın simgelerinden olan tarihi Ulucami’nin önünün adeta açık çay bahçesi ve Pazar yeri gibi kullanılması tarihi yapıya yakışmayan bir görüntü ortaya koyarken, ibadet için camiya gelen vatandaşlar da bu durumdan şikayetçi.

Ulu Cami İşgal Altında
Vatandaşlar, ”Her taraf işgal altında. Gelişi-güzel kürsü ve sandalye kurularak olumsuz bir görüntü oluşturuluyor. Ayrıca seyyar satıcı ve işportacılardan geçilmiyor. Camiye gitmekte zorlanıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

İslam dünyası için ‘5. Haremi Şerif’ olarak kabul edilen ve kentin tarih ve ibadet abidelerinden olan Ulucami’nin çevresindeki görüntüler tepki çekiyor. Yapılan şikayetlere rağmen ilgili kurumlar olup bitene seyirci kalırken, gelişi-güzel kurulan kürsüler, masalar ve seyyar satıcıların burayı Pazar yeri gibi kullanması nedeniyle tarihi mekanın girişi adeta işgal altında bulunuyor. Bu görüntü özellikle namaz saatlerinde camiye gelen vatandaşların tepkisine yol açıyor. Camiye girmekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, bu tablonun caminin estetiğine de zarar verdiğini ifade ederek duruma müdahale edilmesini istiyor.

‘BURASI CAMİ Mİ ÇAY BAHÇESİ Mİ?’

Vatandaşlar, ”Her taraf işgal altında. Gelişi-güzel kürsü ve sandalye kurularak olumsuz bir görüntü oluşturuluyor. Camiye gitmekte zorlanıyoruz. Bu görüntü dışarıdan gelen insanlar için de kötü imaj oluşturuyor. Ayrıca seyyar satıcı ve işportacılardan geçilmiyor. Cami ve tarihi yapıların girişinde bunlar olmamalı. Buraya ilk kez gelen insanlar cami mi açık çay bahçesi mi anlamakta zorlanıyor” diyerek tepki gösterdiler.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER