Ulu Cami'de Restorasyon Çalışmaları

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz,restorasyonu devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu. Beyaz, Ulu Cami'deki restorasyon çalışmalarının bu yıl sonunda biteceğini söyledi.AK Parti Milletvekili Beyaz, Sur ilçesinde bulunan Ulu...

Ulu Cami'de Restorasyon Çalışmaları
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, restorasyonu devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu. Beyaz, Ulu Cami'deki restorasyon çalışmalarının bu yıl sonunda biteceğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Beyaz, Sur ilçesinde bulunan Ulu Cami’yi gezdi. Restorasyon çalışmasını yürüten yüklenici firma yetkilisinden çalışma hakkında bilgi alan Beyaz, Ulu Cami restorasyonunun bu yıl sonunda bitirileceğini ifade etti. Diyarbakır'ın, Anadolu’nun ilk İslam kenti olduğunu belirten Beyaz, şöyle konuştu: "27 Mayıs 639 tarihinde fethediliyor. Diyarbakır Ulu Camii, Mekke, Medine, Kudüs ve Şam’dan sonra 5. Haremi Şerif’tir. Burası Müslümanlar için çok önemli bir yerdir. Ulu Cami’nin restorasyon çalışması devam ediyor. Geçen yıl caminin Hanefiler kısmını Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın katılımıyla yaptık. Şu an, Şafiiler bölümü ve Mesudiye Medresesi’nin restorasyonu devam ediyor. Mesudiye Medresesi de Anadolu’nun ilk üniversitesi olma özelliğine sahiptir. Bizi heyecanlandıran bir gelişme oldu. Caminin ana kapısının restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesi tamamlandı. Tüm çalışmaları yıl sonu itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. Ulu Cami’nin arkasında bulunan eski binaların yıkımı, Sayın Başbakanımızın telekonferansla katılmasıyla gerçekleşti. Ulu Cami çok büyük bir değere sahiptir. Yoğun bir ilgi olduğunu görmekteyiz. Japonya, Fransa gibi birçok ülkeden gelen turistleri gördük. Diyarbakır’ı marka şehir yapma konusunda Ulu Cami bizim mihenk taşımızdır.”

Öte yandan, Ulu Cami’nin ana kapısı restorasyonun ardından açıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2013, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER