Üniversite Öğrencileri Engelliler İçin Çalışıyor

Diyarbakır Ortopedik Engelliler Derneği’nde gönüllü olarak çalışan öğrenciler engelliler yararına dergi ve kalem satıyor.Üniversite öğrencileri, engelli vatandaşlar yararına dernek olarak hazırladıkları dergilerin satışına başladı....

Üniversite Öğrencileri Engelliler İçin Çalışıyor
Diyarbakır Ortopedik Engelliler Derneği’nde gönüllü olarak çalışan öğrenciler engelliler yararına dergi ve kalem satıyor.

Üniversite öğrencileri, engelli vatandaşlar yararına dernek olarak hazırladıkları dergilerin satışına başladı. Boş zamanlarında arkadaşlarıyla beraber dernekte gönüllü çalıştığını belirten üniversite öğrencisi Fırat Acar, engelli bireylere yardımcı olmak için çalıştıklarını söyledi. İnsanların engelli bireylerin haklarına karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunan Acar, "Sadece Diyarbakır’da değil tüm Türkiye’de engelli bireyler için daha fazla çaba harcanmalı. Halkımız bu konuda bilinçlendirilmeli. Mesela engellilerin ulaşımı için sağlanan rampalar, kaldırımlar yeterli değil bu nedenle çok sıkıntı çekiyoruz. Engelli vatandaşların kaldırımları kullanmaları için yapılan çıkıntılı yolların işgal ediliyor. Engellilere karşı daha duyarlı olunmalı. Biz öğrenci olmamıza rağmen boş zamanlarımızda derneğe gidip engelliler yararına faaliyetler düzenliyoruz" dedi.

Dergi ve kalemleri makbuz eşliğinde sattıklarını ifade eden Acar, elde edilen gelirin engelliler yararına derneğe bağışlandığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER