Üşüyoruz Kömürleri Dağıtın Artık

Diyarbakır'da yardım kömürlerinin gecikmesi üzerine vatandaşlar, kömür dağıtım merkezleri ve kömürlerin geldiği tren istasyonuna akın etti.

Üşüyoruz Kömürleri Dağıtın Artık
Diyarbakır'da evinde yakacağı olmayan ve alım gücü yoksulluk sınırı altında olan yüzlerce aile kömür yardımlarının hala gelmemesi üzerine adeta yaşam mücadelesi veriyor. Muhtaç aileler yetkililere şu sözlerle seslendi: "Bu ailelerin yaşam mücadelesi verdiğinden haberiniz var mıdır?"

Diyarbakır'da 10 Aralık'ta başlayan soğuk hava gün geçtikçe etkisini arttırıyor. Soğuktan korunmak için parası olan vatandaş odun ve kömürlerini tedarik ederken, muhtaç aileler ise devletin eline bakıyor. Yardımları geciken vatandaşlar kömür dağıtım merkezlerine gelerek, "Üşüyoruz bir ar önce kömürlerimizi verin" diye tepki gösterdi.

Diyarbakır'da muhtaç ailelere Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan yardım kömürleri tartışma konusu oldu. Kömürlerin gecikmesi üzerine soğuktan ne yapacağını şaşıran vatandaşlar, kömür dağıtım merkezleri ve kömürlerin geldiği tren istasyonuna akın etti.

VATANDAŞLAR PERİŞAN OLDU

Diyarbakır'da aralık ayında başlayan soğuk hava etkisini sürdürürken, üşümemek için devletin verdiği kömür yardımına bakan yardıma muhtaç vatandaşlar, kömürler gecikince perişan oldu. Soğuklar yüzünden ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getiren vatandaşlar, kömürlerin gelmesini beklemeden kömür dağıtım alanlarına gitmek zorunda kaldı.

Dağıtım alanları ve tren istasyonunda bulunan yetkililere, kömürlerinin ir an önce verilmesini talep eden vatandaşlar, yetkililerin bir de üstüne, "Sıranızı bekleyin, zaten bu yıl kömürler az geldi" diyerek azar işitmesi vatandaşları derinden yaraladı.

HABERİNİZ VAR MI?

Evinde yakacakları olmadığını ve alım güçlerinin de yoksulluk sınırı altında olduğunu belirten vatandaşlar yetkililere şu sözlerle sesleniyor;

"Diyarbakır'da yüzlerce aile kömür yardımlarının hala gelmedi. Biz bir Allah'a bakıyoruz birde devletin eline. Soğukla mücadele ediyoruz adeta yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu ailelerin yaşam mücadelesi verdiğinden haberiniz var mıdır? Bizi, 'komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen Peygamberin ümmetinden görmüyor musunuz? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bacası tütmeyen ev olmayacak' sözünü hatırlamıyor musunuz? Lütfen bir an önce yakacak yardımlarımızı bize ulaştırın çocuklarımız evde perişan oldu. Zaten geçinmiyoruz birde hastane kapılarına itmeyin bizi. Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı bu yıl kömür dağıtımını eline yüzüne bulaştırmıştır. Kömür dağıtımında yaşanan sorun kişilerin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Bu yıl kışı çok sert yaşıyoruz. Kömür dağıtımına havalar soğumadan başlanılmalıydı. Kış kapıya dayanmış -15 derece soğukta vatandaşlar tir tir titremektedir. Biran evvel kömürlerin düzenli şekilde ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılması gerekiyor"

ELEKTRİK KESİNTİSİ HAYATI ZORLAŞTIRIYOR

Elektrik kesintilerine de değinen vatandaşlar,"İnsanımız soğuktan, tir, tir titrerken DEDAŞ İl Müdürlüğünün her gün ve her gece saatlerce elektrikleri kesmesi yaşamı biraz daha zorlaştırmaktadır. Bu elektrik kesintilerinin bilinçli olduğu kanaatini taşıyoruz. Özellikle özelleşmeden sonra, sorunların nüksetmesi bu şüphemizi güçlendirmektedir. DEDAŞ İl Müdürlüğü 186 arıza bildirme hattı 7 gün 24 saat meşgul olup, hiç kimseye cevap vermemektedir"diyerek DEDAŞ'a ateş püskürdüler.

DAĞITIMDA HERHANGİ BİR KASIT, İHMAL SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Vatandaşların kömür yardımları ile ilgili iddialarına cevap veren yetkililer, ısrarla vatandaşların sabırlı olmasını istediler. Kömür dağıtımına 31 Temmuz'da başladıklarını dile getiren yetkililer, "Birçok yere kömür dağıtımı gerçekleştirdik. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile kömür temini için görüşmeler yapılıyor. Kömürler peyderpey geliyor ve biz gelenleri hemen dağıtıyoruz. Dağıtımda herhangi bir kasıt, ihmal söz konusu değildir" şeklinde konuştular.

GÜNDÜZ EKSİ 5 GECE EKSİ 15

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinin verdiği bilgileri göre, bölge genelinde son günlerde hava sıcaklığının sıfırın altında 5 ile 15 derece arasında seyrettiğini, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki en soğuk ilin de Diyarbakır olduğunu bildirdi. Yetkililer, ilerleyen günlerde yağış beklentisinin olmadığını ancak soğuk havanın etkisini sürdüreceğini kaydetti. Yüksek basınç sisteminde lokal bir parçalanma olduğunu, bu sistemin Diyarbakır'ı da etkisi altına aldığını anlatan yetkililer, "Bölgede sis etkili. Sabah erken saatlerde ve geceleri sis daha etkili oluyor. Bugün de Diyarbakır'ın gündüz sıcaklığının sıfırın altında 4, gece sıfırın altında 14 olması bekleniyor" dedi. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER