Vatandaşlar Sokakta Çalışan Çocukların Okula Kazandırılmasını İstiyor

Diyarbakırlılar sayıları her geçen gün artan sokakta çalışan çocukların okula kazandırılması için düzenleme yapılmasını istiyor.Sokakta çalışan çocukların okuldan uzak ve eğitimsiz büyüdüklerini aktaran vatandaşlar, bunun toplumun...

Vatandaşlar Sokakta Çalışan Çocukların Okula Kazandırılmasını İstiyor
Diyarbakırlılar sayıları her geçen gün artan sokakta çalışan çocukların okula kazandırılması için düzenleme yapılmasını istiyor.

Sokakta çalışan çocukların okuldan uzak ve eğitimsiz büyüdüklerini aktaran vatandaşlar, bunun toplumun ayıbı olduğunu ve devletin bu çocukları sokaktan alıp eğitimle buluşturması gerektiğini savundu. Küçük yaşlarda çeşitli nedenlerle kavşaklarda araba camı silip, sokakta kağıt toplayan ve yaşları çok küçük olan bu çocukların ilerleyen yıllarda eğitimli bir toplum içerisinde eğitimsiz bir nesil olarak kalacağını dile getiren vatandaşlar, 2023 hedeflerine doğru ilerleyen Türkiye’de bu çocukların devletin ve toplumun bir ayıbı olduğunu savundu. Sokakta mendil, sakız, dondurma gibi malzemeler satan bu çocukların çoğunun okula gitmediğini belirten Ahmet Yerebakan isimli vatandaş, herkesin elini taşın altına koyarak bu çocukları kurtarmak için çalışma yapması gerektiğini kaydetti. Yerebakan, vatandaşlara da büyük görevlerin düştüğünü ve bu çocuklardan alışveriş yapmayarak çocukların sokaktan kurtarılabilmesine yardımcı olunacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2013, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER