Yazın Vazgeçilmez İçeceği 'meyan Kökü Şerbeti'

Diyarbakır’ın hemen her köşesinde satılan meyan kökü şerbetinin sağlık açısından da birçok faydasının olduğu ifade edildi.Küçük yaştan beri ağabeyleriyle birlikte meyan kökü şerbeti hazırlayıp sattıklarını belirten Ramazan...

Yazın Vazgeçilmez İçeceği 'meyan Kökü Şerbeti'
Diyarbakır’ın hemen her köşesinde satılan meyan kökü şerbetinin sağlık açısından da birçok faydasının olduğu ifade edildi.

Küçük yaştan beri ağabeyleriyle birlikte meyan kökü şerbeti hazırlayıp sattıklarını belirten Ramazan Everek, meyan kökü şerbetinin yaz aylarında çok tercih edildiğini söyledi. Everek, meyan kökü şerbetinin çok faydalı bir içecek olduğunu kaydederek şerbetin, hazmettirici, serinletici, böbreklere iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir içecek olduğunu dile getirdi. Meyan kökü şerbetinin bir çok yerde yapıldığını fakat asıl yerinin Diyarbakır olduğunu vurgulayan Everek, "Meyan kökü şerbeti burada çok sevilen ve tercih edilen bir içecek. Yaz aylarında özellikle ramazanda satışlarımız çok fazla bazen yetiştiremiyoruz. Çok yararlı bir içecek. Meyan kökü şerbeti böbrekleri çalıştırıyor ve sıvı açığını kapatarak hücreleri yeniliyor. Bu şerbet Diyarbakır’ın tarihidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER