Yenişehir Belediyesi’nden Kadınlara Sağlık Eğitimi

Yenişehir Belediyesi, Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ve Epi-Dem, Yenişehir'e bağlı mahallelerde kadınlara dönük sağlık eğitimi veriyor.Yenişehir İplik ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan mahalle evlerinde verilen sağlık...

Yenişehir Belediyesi’nden Kadınlara Sağlık Eğitimi
Yenişehir Belediyesi, Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ve Epi-Dem, Yenişehir'e bağlı mahallelerde kadınlara dönük sağlık eğitimi veriyor.

Yenişehir İplik ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan mahalle evlerinde verilen sağlık eğitimlerine, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı, meclis üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi’nden Dr. Özlem Sezgin Anlı, Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi Hemşiresi Evin Serin, Epi-Dem çalışanları ve çok sayıda kadın katıldı. Slaytlar eşliğinde verilen eğitimlerin oldukça yoğun geçtiğini belirten Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı, eğitimlerin geçen yıldan beri devam ettiğini söyledi. Turhallı, "Geçen yıldan beri sağlık eğitimlerimiz devam ediyor. Son 2 mahallemizde de bu eğitimleri vererek sağlık eğitimlerini bitirmiş olacağız. Hijyen, ağız diş sağlığı ve toplumsal cinsiyet gibi konularda eğitimler verilmektedir. Kadınların bu eğitimlere yoğun ilgi göstermesi, sevindiricidir. Sağlıklarıyla ilgili sorunlarını kadın doktor ve hemşireler tarafından dinlenilmesi ve cevaplanmasını memnuniyetle karşılıyorlar” dedi.

Eğitimlerin içeriğine değinen Dr. Özlem Sezgin Anlı, çalışmayı tüm Diyarbakır’da yaygınlaştıracaklarını kaydederek, “Hijyen, kadın üreme sağlığı, ağız diş sağlığı, idrar yolları iltihaplanmaları gibi başlıklar altında kadınları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Eğitimleri yoğunluklu olarak Kürtçe veriyoruz” diye konuştu.

Eğitimlerin ardından, kadınlara diş fırçası, diş macunu, sabun ve eğitim broşürleri dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER