Balotelli'ye ırkçı saldırı

İtalya'da Napoli maçında ırkçı tezahüratlarla karşılaşan Mario Balotelli'nin gözyaşları ülkede gündem oldu. Balotelli'nin bu ırkçı saldırılardan dolayı ağladığı biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübü olarak bu ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Balotelli'ye ırkçı saldırı
 Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden  Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübü olarak geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçta, küfürlü ve ırkçı saldırılara maruz kalan ve  oyuncu değişikliğinden sonra  yedek kulübesinde oturup gözyaşları içinde kalan İtalya liginde futbol oynayan Milan'ın yıldız futbolcusu Mario Balotelli'ye kulübümüz tarafından destek verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanımız Av.Metin Kılavuz değerlendirmede bulunarak, statlarda ve spor salonlarında sporun ruhuna, kültürüne aykırı olan küfür, hakaret,şiddet ve ırkçı saldırıları reddettiklerini söyledi.

Sporda hakaret, küfür,şiddet ve ırkçılığın hala devam ettiğini kaydeden Kılavuz, "Bizler hep şunu ifade ettik, yıllardır spor salonlarına statlara ekilen hakaret,küfür,ırkçılık ve şiddetin tohumları yerine hoşgörü sevgi barış tohumlarının atılması gerekir artık. Statlar arena, sporcular da gladyatör değildir. Bir an önce kişilik haklarına olan saldırıların son bulması ve son Mario Balotelli üzerinden yapılan olumsuz davranışları da kulüp olarak kınadığımızı ifade ederek, Spor'da milliyetçiliğe ve cinsiyete artık son demeliyiz ve bu olay buna son diyeceğimiz son olay olsun diyoruz." dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER