AK Parti'li Altaç'tan Gündeme İlişkin Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm süreci ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'li Altaç'tan Gündeme İlişkin Açıklama
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm süreci ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Altaç, 2002'den bu yana Diyarbakır'a merkezi hükümetin çok ciddi anlamda yatırımlar yaptığını belirtti. 12 yılda eski para ile 14 katrilyona yakın yapılan yatırımların şehrin geleceğe yönelik ekonomik alt yapı zemini oluşturduğunu belirten Altaç, kente istihdama yönelik ciddi bir zemin hazırladıklarını ifade etti. Altaç, "Diyarbakır konum itibari ile bölgenin kalbi sayılır. Ticaret, siyaset ve diğer alanlarda merkezdir. Hükümetimiz ciddi anlamda Diyarbakır'ı önemsiyor. Şu an için Diyarbakır'ın en büyük eksikliklerinden biri maalesef yerel hizmet eksikliğinden kaynaklı yaşanan sıkıntılardır. Diyarbakır'ın şehir içi trafiğinden, imar kirliliğine kadar yaşanan sıkıntılar yerel yönetimler tarafından çözülmedi" dedi.

Çözüm sürecine de değinen Altaç, "Tabi şu an devam eden çözüm süreci var. Diyarbakır'da çözüm sürecine ciddi anlamda destek var. Bu sürecin en önemli aktörü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bizim Ak Parti olarak bu süreci başlatmamızın temel amacı ülkemizde ve bölgemizde kardeşliğin, huzurun, ekonomik, siyasal istikrarın tesisini sağlamaktır. 30 yıldan bu yana yaşanan olumsuzlukların sonucunda kaybeden ülkemiz ve bölgemiz oldu. Türkiye'de yaşayan bütün etnik inanç grupları etkilendi. Bu anlamda ülkemizde yaklaşık 13 aydır akmayan kan ve gözyaşları bizleri ziyadesi ile Mutlu ediyor" diye konuştu.

"MANTIĞIMIZ DİYARBAKIR'A HİZMET ÜRETMEKTİR"

Önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Altaç, 2014 yerel seçimlerinin özellikle Diyarbakır'ın geleceği açısından çok önemli bir seçim olduğunu söyledi. Türkiye'de artık taşların yerine oturması gerektiğinin altını çizen Altaç, "Bütün hemşerilerimize hizmet yapmak istiyoruz. Biz huzur,barış, güven, kardeşliğin tesisini istiyoruz. Bizim mantığımız Diyarbakır'da hizmet üreterek hemşerilerimize hizmeti en iyi şekilde sunabilmektir. Bunun için yaptığımız çok iyi projelerimiz var. Biz yerelde iktidara geldiğimizde çok net bir şekilde ifade ediyoruz ki Diyarbakır'ı 30 yıl 50 yıl ileriye taşıyacağız ve hem ekonomik ve soysa yaşam alanında çok ciddi anlamda rahatlama olacaktır" şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER