DOĞU VE GÜNEYDOĞU KULÜPLERİ DİYARBAKIR’DA TOPLANARAK DİYARBAKIRSPOR’A DESTEK VERECEK. TFF VE HAKEM SABANCI’YA TEPKİLER ARTIYOR

Hakem Hüseyin Sabancı’nın 90+6.dakikada Denizli Büyükşehir Belediyespor’a verdiği penaltı ile şampiyonluğu kaçıran Diyarbakırspor A.Ş’nin bu duruma tepki göstererek ligden çekileceğini açıklamasının yankıları sürüyor.Bölge takımları hafta sonunda Diyarbakır’da toplanarak TFF’ye rest çekecek.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU KULÜPLERİ DİYARBAKIR’DA TOPLANARAK DİYARBAKIRSPOR’A DESTEK VERECEK. TFF VE HAKEM SABANCI’YA TEPKİLER ARTIYOR
 TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’dan Doğu ve Güneydoğu kulüpleri ve Türkiye’nin batısındaki kulüplerin taraftarlarına kadar bir çok yerden tepki ve destek mesajları yağdı. Yapılan açıklamalarda TFF’nin bölge takımlarına karşı adil olmadığı vurgulanırken,ligden çekilme kararı alan Diyarbakırspor’a destek verildi. Bölge kulüpleri, Diyarbakırspor A.Ş’nin öncülüğünde hafta sonunda Diyarbakır’da yapılacak toplantıya katılma kararı aldı. Toplantıda ortak kararlar alınarak,TFF’ye  liglerden çekilme dahil her türlü rest çekilecek.”Ya bölge takımlarına olan bakışı değiştirin ya da liglerden çekiliyoruz” mesajı verilecek.

 

FIRAT ANLI  (D.BAKIR B.ŞEHİR BELEDİYESİ EŞBAŞKANI) :’BU BİR AYRIMCILIKTIR'

Yeni Diyarbakırspor’a hem de Adana ve Mersin’le aynı gün yapılan haksızlık,basit spor adaletsizliğinin ötesindedir. Bir ayrımcılıktır.

 

AHMET SAYAR (DİYARBAKIR DTSO BAŞKANI ) :”BUNUN ADI EMEK HIRSIZLIĞIDIR'

 90+5'te hakemin verdiği haksız penaltı takımımızın elenmesine neden olmuştur. Yönetimden, idarecisine; taraftarından futbolcusuna bir yıllık emek ve alınteri çalınmıştır. Bu kadar kritik bir maçta, kritik bir dakikada, basit bir pozisyonu Diyarbakırspor'un aleyhine penaltı vererek değerlendiren maçın hakemini şiddetle kınıyorum. Maalesef söz konusu Diyarbakır olunca, pozisyonlar da, olaylar da başka değerlendiriliyor.. Bu haksız sonuca karşılık daha fazla kenetlenmemiz, daha fazla güçlenip mücadeleye devam etmeliyiz. Ligden çekilmek, liglerde olmamızı istemeyenlerin ekmeğine yağ sürebilir. Takıma maddi ve manevi destek sunan yönetime ve cefakar taraftara daha fazla sahip çıkarak, daha güçlü bir şekilde lige devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

AMEDSPOR :"BU HAKEMİ ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Yeni Diyarbakırspor A.Ş ile Denizli Büyükşehir Belediyespor 3. Lig 2. Grup Play-Off yarı final karşılamasında Denizli Büyükşehir Belediyespor'a 90+6 penaltı vererek, her iki takım oyuncuları arasında kavga çıkmasına neden olan hakem Hüseyin Sabancı ayrımcı ve haksız bir düdük çalmıştır. Futbolcusundan çalışan personeline ve idarecilerine kadar Yeni Diyarbakırspor'un bir yıllık alın teri ve emekleri 90+6 çalınan haksız bir düdüğe kurban edildi. Kulüp olarak yaşattığı bu haksızlığa ve yanlı taraf kullandığından dolayı Hüseyin Sabancı'yı şiddetle kınıyoruz.

 

DERSİMSPOR :’DİYARBAKIRSPOR NE KARAR ALIRSA DESTEKLERİZ’

Dersimspor olarak 5 yıldır hakemlerden çekiyoruz .Eğer yanlı kararlar almasaydılar Dersimspor olarak 5 yıl önce 3.Lig’deydik. Diyarbakırspor'a yapılan haksızlığı kınıyor hakem terörüne hayır diyoruz Diyarbakirspor'un yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz .Toplantıda alınacak kararlara uyacağımızı  belirtmek istiyoruz.Yaşasın adalet, adil yönetimler ve  adil yönetenler diyoruz.

 

VAN B.ŞEHİR BELEDİYESPOR :’BU HAKSIZLIK TÜM BÖLGEMİZE YAPILMIŞTIR’

Bu haksızlık sadece Diyarbakır’a değil tüm bölgemize yapılmıştır. Bu bir hakem hatası değil,zihniyet sorunudur. Bu zihniyete karşı toplu olarak mücadele etmek gerekir. Diyarbakırspor’un alacağı her kararı destekleyeceğiz. Gerekirse hep beraber liglerden çekiliriz,kendi ligimizi kurarız. Ya da bu adaletsiz düzen değişecek.

 

CİZRESPOR :’YAŞANANLAR HAKSIZLIĞA KARŞI İSYAN ETMEKTİR’

Bölgemizin takımı Diyarbakırspor’un sahasında yaşananlar bir saha olayı değil,haksızlığa karşı isyan etmedir. Haksızlığı kabul etmeme asaleti taşıyan Cizrespor yönetimi her daim Diyarbakır’ın yanında yer alacaktır.   

 

METİN KILAVUZ (D.BAKIR B.ŞEHİR BLD.SPOR ESKİ BAŞKANI :’NEFESİNİZ KURUSUN’

Yeni Diyarbakırspor- Denizli BB spor maçında 90+5 teki haksız penaltı ile Amed'in bir takımla daha üst lige çıkması engellendi. Ayrımcı ve haksız düdüklerinizi çalan nefesiniz kurusun.Bir yıllık alınteri ve emek haksız bir düdüğe kurban edildi. Şiddetle Kınıyorum.

Bu kadim Şehrin hakkını yiyenlere zıkkım olsun.

 

ŞEYHMUS GÜLEYAN (12 BİNGÖLSPOR BAŞKANI) :”DİYARBAKIRSPOR’UN ALIN TERİ ÇALINDI”

Diyarbakırspor’a destek olmak için bizzat maça geldim. Gerçekten müthiş atmosfer vardı. Bölgenin bir çok kentinden insanlar takımı desteklemeye gelmişti. Tam maçı kazandık derken devreye hakem girdi. Bu kadar insanın emeğine yazık. Hakem koca bir kentin ve bölgenin kaderiyle oynadı. Basit bir hakem hatası değil. Tribünlerde 10 binden fazla insan vardı. Bu kadar gencin umutlarını çalmak yazık değil mi?.Sonuna kadar Diyarbakırspor’un yanındayız.

 

CEFAKAR TUZLASPOR’LU TARAFTARLAR DERNEĞİ:’ADALETİN OLMADIĞI YERDE ANARŞİ BAŞLAR’

Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar .Bir  futbol kulübünün 60 yıllık tarihiyle oynanıyorLligden çekilme kararı alan Diyarbakırspor taraftarlarının ve yönetiminin arkasındayız, yazıklar olsun TFF.

 

ADANA DEMİRSPOR :’FUTBOLUN KATİLİ HAKEMLER İŞ BAŞINDA’

Futbolun katili Türk hakemleri yine iş başında.Bir şehrin kaderiyle böyle oynanmaz. Haksızlığa boyun eğmeyen Diyarbakırspor’a halkın takımından selam olsun. Alacağınız her türlü kararın arkasındayız. Bu adaletsiz düzene hep beraber karşı çıkacağız.

 

ARTVİN HOPASPOR :’DİYARBAKIRSPOR’UN YANINDAYIZ’

Hopalı devrimci gençler olarak Yeni Diyarbakır’ın  yanındayız .Gerekirse Hopalı Gençler olarak takım kurup Yeni Diyarbakır’ın  öncülüğünde oluşturulacak ligde yer almaya hazırız.En azından bu oluşacak lig şerefli,onurlu bir lig olur.Başta Hopa olmak üzere bütün Karadeniz il,ilçelerinde gerekirse takımlar kurup bu ligde yer almaya hazırız yoldaşlar...

Devrimci karadeniz gençliği olarak yoldaşlarımızın yanındayız .

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER