SALDIRGANLARIN İFADELERİ AMED SPORTİF’E SALDIRAN GURUP ‘ TAHRİK OLMUŞ: BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ HİÇE SAYDILAR.

Amed Sportif’e saldıran Ankaragücü grubu savcılığa verdiği ifadede,“Ülkenin bölünmez bütünlüğünü hiçe saymaları üzerine arbede yaşandı.

SALDIRGANLARIN İFADELERİ AMED SPORTİF’E SALDIRAN GURUP ‘ TAHRİK OLMUŞ: BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ HİÇE SAYDILAR.
 Amed Sportif’e saldıran Ankaragücü grubu savcılığa verdiği ifadede,“Ülkenin bölünmez bütünlüğünü hiçe saymaları üzerine arbede yaşandı. Kimseyi darp etmedik” sözleriyle kendilerini savundu.

Amed SPortif ile MKE Ankaragücü Ankara’nın karşılaşmasında, Amedsportif yöneticileri Nurullah Edemen, Soran Mızrak, Nesih Aktepe, Mevlüt Aslan, Ekrem Yeşil ve Kulüp Başkanı Ali Karakaş, 30 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu da Amedspor yöneticilerinin linç edilmesiyle ilgili Ankaragücü’ne dört maç seyircisiz maç ve 25 bin TL para cezası vermiş, saldırganların da 90 gün maç izleyememesine hükmetmişti.

İstiklal Marşı bahanesi

Haklarında yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından soruşturma başlatılan saldırganlar, savcılık ifadelerinde ise, küfürler nedeniyle tahrik olduklarını, kimseye kasıtlı vurmadıklarını iddia etti.

Mustafa Volkan K., ifadesinde, “Ben herhangi bir şekilde Amedsportif’li bir yöneticiye ya da taraftara vurmadım. Kavgaya karışan Ankaragücüne gönül veren arkadaşıma vurmuş olabilirim. Olayların çıkış sebebi Amedsporlu yöneticilerin bayrağımıza, İstiklal marşımıza ve Türkiye Cumhuriyetine karşı yapmış olduğu çirkin eylem ve sözle saldırıdır” dedi.

K. olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar hakkında ise “Maç sonrası yaşananlarla ilgili duygu ve düşüncelerimi paylaştım. Kavga esnasında olaya karışan arkadaşlarımı ayırmak için onları vurmuş olabileceğimi söyledim. Bunun sonucu elim yaralanmıştı. Ben de bunu milli duygularımla Facebook hesabımdan paylaştım” dedi.
‘Kürtçe olduğunu düşündüğümüz bir dilde sertçe bir şeyler söylediler’

Şüphelilerden Osman K. ise bazı şahısların kendilerini küfürle tahrik ettiğini savunarak,“Ülkenin bölünmez bütünlüğünü hiçe sayarak ‘TC’nin başkentine koyduk’ demeleri üzerine arbede yaşandı. Kimseyi darp etmedim. Kimseye kasıtlı vurmadım” dedi.

Şüpheli Osman G. de, “Biz Türkiye’nin her yerinde deplasmanlara gidip maç seyrediyoruz ama hakaret ve tahrik kimse etmedi. ‘Öyle sokulmaz böyle sokulur’ diye yüksek sesle bağırdılar. Kendi aralarında tahminim Kürtçe olduğunu düşündüğümüz bir dilde bize bakıp sertçe bir şeyler söylüyorlardı” dedi.

Şikayetçi olan Amed Sportif yöneticileri ise verdikler ifadede, “Bize hitaben ‘O. çocukları, buradan sağ çıkamayacaksınız. Burası size mezar olacak’ diye tehdit ve hakaret ettiler. Bizi linç etmeye kalktılar” şeklinde konuştu.

TFF’den bu kadar: Amed Sportiflileri tribünde linçin cezası 90 gün maça gidememek
Bağış Erten: Sanık sandalyesinde Amed Sportif’e’a reva görülen muamelenin hesabı sorulacak
Amed Sportiflilere saldırıyla ilgili beş kişi daha gözaltında

Vurun Amed Sportifliye! Yöneticileri linç eden saldırganlar ‘savcılık talimatıyla’ serbest
Amed Sportif yöneticilerine saldıran altı kişi yakalandı: ‘Kasten yaralama’dan soruşturma

Linç iklimi: Amed Sportif’li beş yönetici protokol tribününde saldırıya uğradı

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER