TRT KURDİ SPOR'DAN AÇIKLAMA

TRT Kurdi spor programınndan açıklama

TRT KURDİ SPOR'DAN AÇIKLAMA
 Kamuoyunun Bilgisine

Bilindiği Üzere TRT KURDİ Televizyonu olarak iki yıldır ekranlara gelen Futbola Herêmê (Bölge Futbolu) programımız yapmış olduğu yayınlarla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında büyük bir beğeni ile izlenmekte ve takdir görmektedir. Her geçen gün bölge halkı ve ülkemizin değişik yerlerinde yaşayan hatta kürtçe bilmeyen izleyicilerimizden gelen mesajlar ve ilgi artarak çoğalmaktadır. Buda bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Şuana Kadar Hem yurt içinden hem de Irak Kürdistan Bölgesinden kurumumuza gösterilen ilgi ve ödüller bizleri gururlandırmıştır.

Yayın politikamız TRT kurumunun kültürü ve ahlakı perspektifinde her kulübe eşit mesafede olmamıza rağmen Benim Diyarbakırlı olmam sebebiyle kentimizin takımlarına bir nebze olsun pozitif yaklaşımım ortadadır. Amacımız Bölge takımlarımızın tesisleşme, kurumsallaşma ve başarıya teşvik etmek, bununla birlikte kulüplerimizin sorunlarını, yapılan haksızlıkları dile getirmek olmuştur. 12 Şubat Pazar akşamı ekrana gelen programımızda Amedspor bölümü özetini sizlerle paylaşmak istedim.

Amedsporun galibiyeti ve coşkusuna ortak olurken galibiyetten duyduğumuz mutluluğu ifade ettik. Bunun yanında Teknik ve taktik açısından değerlendirmelerde bulunduk. Kalan maçlar oyuncu değişiklikleri rakiplerin durumu, Taraftar desteği gibi konular dile getirildi. Bazı kesimlerce maksatlı olarak ifade edilen art niyetli bir eleştiri olup olmadığını siz değerli izleyicilerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Programın son bölümünde Erzurum’dan kürt bir izleyicimizin “Erzurumspor maçını neden yayınlamıyorsunuz eleştirisine” cevaben; Bu ligde başka bir takımın şampiyon olmasından çok gönlümüz Erzurum yada Amedsporun şampiyon olmasıdır ifadesi bilinçli ve maksatlı bir şekilde çarpıtılarak sanki Amedspor şampiyon olmasın Erzurumspor şampiyon olsun denmiş gibi art niyetli yorumlar ve paylaşımlar yapılmaktadır. Bu yapılanların amacı ve gayesi açık ve nettir.

Programlarımızı izleyen herkes bilir ki ben ve program arkadaşlarımın gönlünde her zaman önceliğimiz Amedspor ve Diyarbekirsporun şampiyonluğudur bölge takımlarımızın başarılı olup bütün gruplarda üst sıralarda yer almasıdır. Aksi düşünce içerisine giren ve bu minvalde açıklama yapanların amaçları karalama ve yıpratma olduğu altında yatan sebepler açık ve nettir. Bunlar er yada geç ortaya çıkacak ve nedenleri kamuoyuyla paylaşılacaktır. Taraftar ve izleyici eleştirileri bizim için her zaman değerli ve yol göstericidir bunun için eğer söylediklerimizde bir yanlış anlaşılma varsa kusura bakılmasın niyetimiz açık ve net ortadadır.

Takdir Kamuoyunundur Saygılarımla

Mehmet Yılmaz BAY

-14:34

194 Görüntüleme
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER