Ak Parti'li İçten Bursa Diyarbakırlılar Kültür Ve Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bursa’da bulunan Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Şeyhmus Seviş’le bir araya geldi.Milletvekili Cuma İçten ziyarette Bursa’da yaşayan Diyarbakırlıların...

Ak Parti'li İçten Bursa Diyarbakırlılar Kültür Ve Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bursa’da bulunan Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Şeyhmus Seviş’le bir araya geldi.

Milletvekili Cuma İçten ziyarette Bursa’da yaşayan Diyarbakırlıların sorun ve sıkıntılarını dinledi, derneğin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Bu ziyaretten memnuniyetini dile getiren Dernek Başkanı Seviş, “Bursa’da yaşayan bir Diyarbakırlı olarak sayın vekilimiz Cuma İçten’in bizi ziyareti çok önemli. Bursa ve Diyarbakır'ın tarihten gelen bir diyalogu var. Bizim de çabamız hem Diyarbakır’ı daha çok tanıtmak hem de yeni çalışmalarla daha aktif bir faaliyette bulunmaktır” dedi.

“STK’LARA DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise yaptığı açıklamada Sivil Toplum Kuruluşları’na (STK) daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi. İçten, “STK’lar her geçen gün önemi artan kuruluşlarımız. Bu noktada Bursa’da bulunan Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneğimiz başta olmak üzere STK’ların siyasette daha aktif ve hak ettikleri yerlere gelmelerini temenni ediyorum. AK Parti olarak bizim de STK’lara daha çok önem vermemiz, daha çok yakın durmamız gerekiyor. Gerek hizmet gerek yatırım yapma noktasında, zamanında göç etmiş ve Diyarbakır dışında İzmir’de, Mersin’de, İstanbul’da ve daha nice yerlerde yaşayan hemşerilerimiz bizim için çok kıymetli ve değerli. Bu güzide şehirlerimizden biri de Bursa. Yıllardır burada yaşayan yatırımlar yapan işadamlarımızın, vatandaşlarımızın hem bölge hem de ülke ekonomisine olan katkıları çok önem arz etmektedir. Bu noktada böyle bir dernek kurup Diyarbakır’ı tanıtan ve faaliyetlerine devam eden dernek başkanımız Şeyhmus Seviş’e hem kendi adıma hem de Diyarbakırlı hemşehrilerimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TÜM PROVOKASYONLARA RAĞMEN ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEKTİR”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten daha sonra Diyarbakırlı esnaf, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Milletvekili İçten çeşitli konularda istişarelerde bulunduktan sonra çözüm süreci ile ilgili bilgiler verdi. İçten, “Yaklaşık 11 aydır akan kan durdu. Yurdun hiçbir yerine cenazeler gelmiyor, ocaklara ateş düşmüyor, analar ağlamıyor. Hem bölgemizde hem de ülkemizde bir barış iklimi, bir birlik beraberlik ruhu, kardeşlik duygusu hakim. Lakin hala kandan nemalanmaya çalışan ve bu çözüm sürecinden rahatsızlık duyanlar var. Bu sürede çözümden yana olmayanlar sözde Rojava katliamı, Diyarbakır’da, bölgede yol kesmeler, çalışanların kaçırılması, iş adamlarının tehdit edilmeleri ve son olarak da Hakkari’de yaşanan olaylar ve askerlerimizin kaçırılmaları gibi olaylarla çözüm sürecini kasten provoke etmeye çalışan taraflardır. Her ne kadar birileri bu süreci baltalamak istese de biz olumlu ve ılımlı duruşumuzla bu süreçte taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuşan

Cuma İçten daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi de makamında ziyaret etti. İçten, “Sayın başkanımıza gerek STK’lara verdiği desteklerle, gerek işadamlarımız ve yatırımcılarımız olan diyaloguyla ilgili teşekkür ediyor ve yeni seçim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ederek kendisine başarılar diliyorum. Tarih, kültür ve medeniyet şehri Bursa’da daha büyük ve güzel hizmetlere imza atılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER