AB Türkiye Delegasyonundan DTSO'ya Ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Michael Miller, beraberinde Siyasi İşler Danışmanı Sema Kılıçer DTSO'ya ziyarette bulundu.

AB Türkiye Delegasyonundan DTSO'ya Ziyaret
 AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Michael Miller, beraberinde Siyasi İşler Danışmanı Sema Kılıçer ile birlikte Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar'ı ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi aldı.
Başkan Yardımcısı Metin Aslan ve Diyarbakır Ab Bilgi Merkezi sorumlusu Mehmet Nezir Güneş ile birlikte konuklarını ağırlayan Sayar, son otuz yıllık çatışmalardan sonra, bir yıldır devam eden çözüm sürecinin hem ekonomik anlamda hem de temel hak ve özgürlükler anlamında desteklenmesi gereken bir süreç olduğunu dile getirdi.

MİLLER: Dtso BİZİM DİYARBAKIR'DAKİ KİLİT ORTAĞIMIZDIR

Yeniden Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Ab Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Michael Miller, "Odanızla ilişkiler bizim için çok önemli, Diyarbakır'daki en kilit ortağımız olduğunuzu söyleyebiliriz. Bilgi Merkezi vasıtasıyla bizlere verdiğiniz destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Son aylardaki gelişmeler Ab'nin Türkiye için önemini yeniden kanıtladı. İniş çıkışlara rağmen bizler Türkiye için Ab'yi olduğu kadar, Ab için de Türkiye'yi stratejik olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Ankara'da durarak değil, yerinde izlenimler almak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Miller, "Özellikle bu Sabah Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kışanak'la yaptığım görüşmede oldukça iyimser bir hava gözlemledim. Geçmişe göre yeni bir durum bu. Ab'ye katılım süreci ile ilgili, 17 Aralık tarihinden sonra özellikle ilişkilerin geliştiğini görüyoruz. Bu süreçte yeni fasıllar da açıldı" şeklinde konuştu.

SAYAR: DİYARBAKIR, ORTADOĞU'YA HİTAP EDEBİLECEĞİNİN SİNYALLERİNİ VERİYOR

Kendilerinin de yönetimde dokuz ayı henüz geride bıraktıklarını belirten Sayar, bu gibi ziyaretlerden memnuniyet duyduklarını, karşılıklı bu tür geliş gidişleri önemsediklerini söyleyerek, "Ab sürecini hem demokratikleşme ve insan hakları noktasında getireceği avantajlardan dolayı hem de ticari faaliyetlerde, Ab ile birlikte olduğunda Türkiye'nin kavuşacağı avantajlar açısından destekliyoruz" dedi.

Çözüm Süreci ile birlikte bölgede ekonomik gelişmelerin olduğunu ve bunu önemsediklerini de sözlerine ekleyen Sayar, "Diyarbakır'da ticaret ve iş ortamı için 2013 Newroz'undan bu yana daha güvenli bir ortam var. Atılacak yasal ve anayasal adımlarla beraber akıllardaki soru işaretleri ve kaygılar minimum noktaya inecektir. Toplum şiddet ortamına geri dönülmesini istemiyor kesinlikle. Bu bir yılda gözlemlediğimiz ekonomik gelişmeleriyle, sahip olduğu genç ve dinamik nüfusu, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ve turizm potansiyeli ile Diyarbakır, Ortadoğu'ya hitap edebileceğinin sinyallerini veriyor. Zira biz hem komşu ülkelere hem de iç pazara yakın ve geniş bir coğrafyayı etkileyebilecek bir pozisyondayız" şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Sayar, Miller'e Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (Dtso)'nın 130. Yılı anısına hazırlanmış olan 130. Plaketini takdim etti
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER