AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'den Regaip Kandili ve 1 Mayıs Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, mübarek üç aylar ve Regaip Kandili ile 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlad

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'den Regaip Kandili ve 1 Mayıs Mesajı
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, mübarek üç aylar ve Regaip Kandili ile 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında mübarek üç ayların manevi iklimimiz için önemli olduğunu belirten İçten, müminler için bütün günler ve ayların, Allah'ı hoşnut etmek ve rızasını kazanma amacıyla geçirilmesi gerektiğini belirtti. İçten, "Ancak üç aylar olarak bilinen bu aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı zamanlardır. Bunun için üç ayların Müslümanlar için büyük bir imkan ve fırsat mevsimi; rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olduğunu unutmamak gerekir. Üç aylardan Recep ve Şaban ayı insanları Ramazan'a hazırladığından Peygamber Efendimiz, 'Allah'ım, Recep ve Şabanı hakkımızda mübarek eyle, bizi ramazana ulaştır' diye dua etmiş ve üç ayları sevinçle karşılamıştır" dedi.

Bu manevi dönemde yüce Allah'a yönelmenin her zamankinden daha önemli olduğunu söyleyen İçten, kalplerin rahatlaması, yüreklerin huzuru, gönüllerin neşe ve sevincinin ancak yüce Allah'a yönelerek olacağını kaydetti. İçten, "Aynı şekilde belimizi büken günahlarımızdan, hata ve kusurlarımızdan, ağır yüklerden kurtulmak, şanımızı yüceltmek, güçlükleri yenmek ve işlerimizi kolay kılmak için de ruhlarımızın daima Rabbimizden yana olması gerekir. İşte biz de sizlerle birlikte şunu istiyoruz. Rabbim, memleketimize çözüm süreciyle birlikte barışı, sevgiyi ve kardeşliği hakim kıl. Akan kardeş kanını, dökülen gözyaşlarını ve ana babaların yürekleri yakan ateş, artık son bulsun. Rabbim, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların duasını kabul et. Mazlumların gözyaşları ve kanları hiçbir dünya coğrafyasında akmasın. Rabbim, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlardan yana duruş sergileyen sayın Başbakanıma güç ver, kuvvet ver. Ülkeme, milletime ve tüm inananlara güç ver ki dünyadaki bütün mazlumların yanında olup sesi olsunlar. Regaib, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda tutkuyla çaba sarf etmek demektir. Yüce yaradanın engin rahmetine, lütfuna ve ikramlarına mazhar olan bu mübarek günlerde ve gecelerde günahlarımızla ve hatalarımızla yüzleşelim. İç dünyamıza dönüp vicdan muhasebesi yapalım. Kendimizden başlayarak, önce aile fertlerimiz ve akrabalarımız sonra da komşularımız olmak üzere toplumun tüm kesimleri arasında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi için gayret gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta Diyarbakirlı hemşerilerim olmak üzere bütün vatandaşlarımızın ve tüm İslam dünyasının mübarek üç aylarını ve Ragaib Kandili'ni tebrik ediyor; bu aylarda yapacağımız ibadetlerin ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum" ifadelerini ikullandı.

Cuma İçten, mesajında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne de değindi. İçten, 1 Mayıs kutlamalarının Ak Parti iktidarında ilk defa gerçek bir bayram havasıyla kutlandığını belirterek, "Biz Ak Parti hükümetleri olarak her zaman işçilerimizin ve alın terleriyle hak ettikleri emeklerin yanında olduk. İktidara geldiğimiz günden bu yana, çalışan kesimin sorunlarına özen gösterdik ve içtenlikle çözüm üretmeye gayret ettik. Bunun en önemli göstergelerinden biri de 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesidir. Bunu yapan ilk Ak Parti olmuştur. Bizim Ak Parti olarak işçi ve emekçi kardeşlerimize gösterdiğimiz tüm bu çaba ve özverilerimize rağmen birileri hala kalkıp iyi niyetimizi suistimal etmeye, kardeşliği bozmaya ve en önemlisi de çözüm sürecini provoke etmeye çalışmaktadır. Madem 1 Mayıs, bayram olarak kutlanmak isteniyor, yer de gösterildiği, her türlü imkan sağlandığı halde bunu beğenmeyenler, hala geçmişin hayaletleri üzerinden, hayatını kaybeden insanlarımız üzerinden prim yapmaya çalışıyorlarsa burada iyi niyet aranmaz. Biz Ak Parti olarak emekleri ve alın terleriyle Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan her insanımıza ayrım yapmadan eşit mesafedeyiz ve herkesi aynı sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz. Bu düşüncelerle, Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, 1 Mayıs'ın birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, anlamına yakışır bir şekilde kardeşlik ve barış içinde geçmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum" dedi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER