Atan Kalbe 5 Bypass

Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde, 47 yaşındaki bir hastanın çalışır durumdaki kalbine 5 bypass yapıldı.Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erdem Çetin’in en kısa sürede ameliyat olması gerektiği...

Atan Kalbe 5 Bypass
Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde, 47 yaşındaki bir hastanın çalışır durumdaki kalbine 5 bypass yapıldı.

Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erdem Çetin’in en kısa sürede ameliyat olması gerektiği uyarısı ile ikna olan Mehmet Muhittin Şimşek’in 5 damarına bypass yapıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Erdem Çetin, “Hastamızın tetkik sonuçları, acilen bypass olması gerektiğini gösteriyordu. Üç ana damarında ciddi ve 2 yan dal damarda darlık vardı. Ameliyat olmaması halinde kalp krizi riski çok yüksek seviyedeydi. Kendisinin de ikna olması ile hemen yatışını yaparak ameliyata aldık. Ameliyatlarımızı hastaya konfor sağladığı ve hayati riski azalttığı için kalbi durdurmadan, yani çalışır halde yapıyoruz. Bu hastamıza da 'atan kalbe bypass' tekniği uyguladık. Ameliyat sırasında kalbin ön inen atardamarına 'endarterektomi' yani kireçlenmiş ve sertleşmiş damarı açarak temizleme işlemi de yapıldı” dedi.

Ameliyat korkusu nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşadığını anlatan Şimşek ise, “Erdem Bey tahlil sonuçlarımı görünce, hiç vakit kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini ve durumumun acil olduğunu söyledi. Kendisi ile konuştuktan sonra duruşu ve bana yaklaşımı nedeniyle inanılmaz bir güven duygusu yaşadım. Şüphelerimi bir kenara bırakarak, ameliyat oldum. Ameliyat sonrası da her türlü öneriyi yerine getirdiğim için çok hızlı bir şekilde iyileştim” şeklinde konuştu.

Mehmet Muhittin Şimşek, ameliyattan sonraki 4’üncü günde taburcu olduğunu ve hızla iyileştiğini de belirterek, “Yaklaşık 35 yıldır içtiğim sigarayı da bıraktım. Buna hastalığım neden oldu ancak bundan sonraki yaşantımı daha sağlıklı bir şekilde geçirmek istiyorum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Başta doktorum olmak üzere iyileşmemi sağlayan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER