Halepçe heyetinden Anlı’ya ziyaret

Halepçe’den kentimize gelen bir grup sivil toplum örgütü üyesi, Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ederek, Eş Başkanımız Fırat Anlı’yla görüştü....

Halepçe heyetinden Anlı’ya ziyaret
 Yerel yönetimler ve kentteki sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını yerinde görmek, görüş alışverişinde bulunmak için Halepçe’den kentimize gelen bir grup sivil toplum örgütü üyesi, bugün Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette heyet adına konuşan Aram Jemal Sabır, kendilerini kabul ettikleri için Anlı’ya teşekkür etti. Eş Başkanımız Anlı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, halkın kendi elleriyle geleceğini inşa ettiğini, bunun çok değerli olduğunu belirtti. ”Halkımız yüzyıl boyunca her yönden büyük acılar çekti, bedeller ödedi, inşallah artık bu acılar hafifleyecek ve yerine mutluluk gelecek.” diyen Anlı, bölgenin birçok ilinin bir katliamla anıldığını, Kürtlerin çok acı bir tarihi olduğunu vurguladı. Özellikle Halepçe’nin Kürtlerin hafızasında “derin bir yara” olduğuna dikkat çeken Anlı, dört parçada bugün ortak yaşamın inşa edildiğini, bunun bir gereksinim olduğunu sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER