Japonya'dan Diyarbakır'a Turlar Başlıyor

Japonya'nın en büyük tur operatörlerinden JJTB Group'a bağlı Tokyo ekibinin katılımıyla gerçekleşen GAP gezi turu meyvelerini vermeye başladı.

Japonya'dan Diyarbakır'a Turlar Başlıyor
 Diyarbakır Valiliği ile Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edilen Japonya'nın en büyük tur operatörlerinden Japan Travel Bureau (JTB) Group'a bağlı Tokyo ekibinin katılımıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleşen Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman illerini kapsayan gezi turu meyvelerini vermeye başladı.
Diyarbakır'da başlayan gezi programına katılan Tokyo ekibi Diyarbakır'da yer alan tarihi, kültürel ve turistik mekanları gezdi. Düzenlenen gezide Japon turistler için özelde Diyarbakır, genelde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin uygun bir turizm destinasyonu olması için önerilerde bulunuldu. Japonya ve Uzakdoğu'dan gelen turistler için hedef olabilecek destinasyonların başında gelmesi gerektiği ve kentin tarihi ve kültürel miras açısından zengin olduğu, genel olarak turizm acentelerinin Japon ve Uzakdoğulu turistlerin bölgeyi ziyaret etmesini sağlamaları talebinde bulunuldu.

Nisan ayı içerisinde gerçekleşen bu gezi programından sonra Mayıs ayı sonunda JTB Group'un turlarını tasarlayan JTB Look yöneticilerine yönelik Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından gerçekleştirilen teşekkür ziyaretinde şirketin Güneydoğu Anadolu turu tasarımını kabul ettiği ve uygulaması Nisan-Ekim 2015 tarihleri arasında olacak şekilde tasarlanacak turların Ocak 2015 itibariyle satışlarına başlanacağı bildirildi. Turların başlaması üzerine Diyarbakır ve bölge Japon turistlere tarihi ve kültürel değerleri yakından görme fırsatı sunacak.


Bu alanda yapılacak benzer çalışmalar diğer alternatif turlar içinde örnek teşkil edecek. Diyarbakır'a gelen yabancı turist sayısında 2012-2013 döneminde meydana gelen yüzde 100'lük artış memnun edici bir gelişme olarak göze çarpmıştı. 2015 yılından itibaren özellikle Uzakdoğu ülkelerinden gelecek turistlerle birlikte yabancı turist ziyaretçi sayılarında yüksek oranlı büyümeler gerçekleşmesi bekleniyor
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER