Sur ilçesinin 4 ay önceki ve 4 ay sonraki haline bakın

SUR ilçesinin operasyondan önce ve operasyondan sonra çekilen görüntüleri inanılmaz. Sur havadan fotoğraflandı ve bakın şu anda nasıl görünüyor?

Sur ilçesinin 4 ay önceki ve 4 ay sonraki haline bakın
 SUR ilçesinde 2 Aralık 2015'te başlayan ve 103 gün sonra biten 6 mahalledeki operasyondan sonra havadan çekilen fotoğraflarda, çatışmalar sırasında büyük bir yıkımın olduğu ortaya çıktı.

Tarihi Suriçi'nin kuş bakışı operasyon öncesi çekilen fotoğrafı ile karşılaştırıldığında birçok mahalle ve sokakta yaşanan çatışmalardan sonra meydanların ve geniş caddelerin oluştuğu görüldü. Çatışmalar nedeniyle ilçede özellikle Fatih Paşa, Hasarlı, Dabanoğlu ve Savaş mahallelerinde büyük değişimin meydana geldiği görülen fotoğraf, 103 gün süren ve tankların da kullanıldığı operasyonun boyutlarını gözler önüne serdiği görüldü.

4 AY ÖNCE 4 AY SONRA

Sur'da operasyonun bitmesinden sonra uygulanan yasak halen kaldırılmazken, hasar tespit çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. İlçedeki 6 mahalleden halen iş makineleri ile hafriyat çekilirken, hasar tespit çalışmalarına isteyen ev sahiplerinin de hazır bulunacağı öğrenildi. Sur Kaymakamlığı'nda oluşturulan birime başvuran aileler isterse belirlenen günde polis eşliğinde gidip evlerini görüyor. Yetkililer, hasar tespit çalışmaları sırasında eşyaları hasar gören ailelere evlerinin yanı sıra eşyalarının da bedellerinin ödeneceğini söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER