Bölge Tabipler Odası Öcalan İçin Bir Araya Geldi

Diyarbakır'da bir araya gelen bölgedeki tabip odaları, İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sağlığı konusunda bağımsız doktorlar heyetinin İmralı’ya ziyaretine bir an önce izin verilmesini talep etti.Bölge Tabipler...

Bölge Tabipler Odası Öcalan İçin Bir Araya Geldi
Diyarbakır'da bir araya gelen bölgedeki tabip odaları, İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sağlığı konusunda bağımsız doktorlar heyetinin İmralı’ya ziyaretine bir an önce izin verilmesini talep etti.

Bölge Tabipler Odası Diyarbakır’da bir araya gelerek 14 yıldan bu yana İmralı cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu ile ilgili açıklamada bulundu. Aralarında Diyarbakır, Batman, Mardin, Van, Hakkari, Siirt, Ağrı, Şırnak, Bitlis, Muş ve Adıyaman Tabip Odası adına açıklamayı Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Kemal Karataş yaptı. Karataş, bağımsız doktorlar heyetinin İmralı’ya ziyaretine bir an önce izin verilmesi gerektiğini belirtti. Karataş, “Barış sürecinden bahsettiğimiz böyle bir dönemde, bu sürecin sekteye uğramaması ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için Abdullah Öcalan‘ın üstlendiği misyonu ve rolün farkında olmamızdan geçmektedir. 14 yıldır aşkın bir süredir tecrit uygulanması, ağırlaştırılmış koşullarda İmralı adasında tutulması, hem bölgenin iklim koşulları hem de ağır tecrit ve insan onuruna aykırı ağırlaştırılmış hapis koşulları nedeniyle sağlığı kötü yönde etkilemiştir. Defalarca kamuoyuna sağlığı ile ilgili haberler yansımış, fakat bu noktada bir çözüm üretilmemiştir ve konu gündemini korumuştur. En son geçtiğimiz hafta İmralı Cezaevi’nde kardeşi ile görüşen Öcalan, ciddi sağlık sorunlarının olduğu dile getirilmiş ve bağımsız bir doktor heyeti talep etmiştir. Sağlık hakkı kapsamında, hastanın bu tür bir talepte bulunma hakkı vardır. Barış ve müzakere sürecin baş aktörü olarak iktidarın muhatabı olması, sürecin mimarı olması gereği de sağlığı kat be kat önem kazanmaktadır. Türkiye halklarının, sürecin onurlu bir barışla son bulması noktasındaki beklentisi iktidarın sorumluluğunu ağırlaştırmaktadır. Demokratik çözüm ve barış sürecinin sağlığı Öcalan’ın sağlığına bağlıdır. Hükümetin bugüne kadar pratik adım atmaması, sürecin aşamalarına karşı takındığı tutum, oluşan kaygıları giderme noktasında sessiz kaldığı düşünülünce, Öcalan’ın sağlığı ve bunun önemi konusunda da algı yetmezliği yaşadığını düşündürmektedir. Hükümet ve ilgili bakanlıklar derhal harekete geçmeli ve kamuoyunda oluşan kaygıları gidererek bağımsız bir doktorlar heyetince Sayın Öcalan’ın ziyareti sağlanmalıdır. Tabip Odaları olarak ve DTK sağlık meclisinin Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvuruların bir an önce olumlu şekilde yanıtlanmasını talep ediyor, bağımsız doktorlar heyetini oluşturup Öcalan’ı ziyaret etmeye hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER