Burkay'a Kapımız Sonuna Kadar Açık

Diyarbakır’da hafta sonu yapılacak olan ‘Barış Konferansı’nın çalışmaları devam ediyor. Konferansın hazırlık komisyonu üyesi Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay’a kapılarının son güne kadar açık olduğunu söyledi.

Burkay'a Kapımız Sonuna Kadar Açık
Diyarbakır’da hafta sonu yapılacak olan ‘Barış Konferansı’nın çalışmaları devam ediyor. Konferansın hazırlık komisyonu üyesi Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay’a kapılarının son güne kadar açık olduğunu söyledi.
Diyarbakır’da, hafta sonu gerçekleştirilecek ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’ ile ilgili konuşan hazırlık komisyonu üyesi Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, konferansa katılmayacağını belirten Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay’a kapılarının son güne kadar açık olduğunu söyledi. Akengin, konferansın sonunda, farklı kesimlerden Kürt’lerin taleplerini ortaklaştırmayı hedeflediklerini de söyledi.

17 STK TARAFINDAN HAZIRLANDI

Diyarbakır’da BDP, DTK, KADEP, ÖSP gibi parti ve sivil toplum kuruluşları ile derneklerin bulunduğu 17 örgüt tarafından bu hafta sonu düzenlenecek olan ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’ hakkında, hazırlık komisyonu üyesi ve Dicle eski Belediye başkanı Abdullah Akengin basın mensuplarına bilgi verdi. Akengin, davet etmelerine rağmen Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Hüda- Par ile Kemal Burkay’ın lideri olduğu Hak-Par’ın konferansa katılmayacaklarını açıkladıklarını söyledi. Kemal Burkay’ın konferans ile ilgili BDP’ye mektup yazdığını kaydeden Akengin, “Mektup yanlış yere gitmiş. Aslında BDP’nin de bir bileşeni olduğu DTK’ya yazılması gerekiyordu. Her iki partiye 5’er delege yeri hazırladık. Son güne kadar kapımız Sayın Kemal Burkay’a konferans için açıktır. Aynı zamanda Hüda-Par ve diğer kesimlere de açıktır” dedi.

‘KÜRTLER ARASINDA İTTİFAK SAĞLANACAK’

Abdullah Akengin, konferansın Kürt’ler arasındaki birlikteliğin ve ittifakın sağlanması açısından da çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Konferansın sonunda Kürt’lerin talepleri ile ilgili olarak farklı kesimlerin taleplerini ortaklaştırmayı hedefliyoruz. Bundan sonra Kürtler birbirini iknaya yönelik bir tutum sergileyecektir. Her görüşe saygı duyuyoruz ve uygun platformlarda bu eleştirileri tartışıp ortak sonuca ulaşmayı istiyoruz” diye konuştu.

‘TOPLUMSAL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI’


Konferansın taslak programını da açıklayan Akengin, “Konferans açılış konuşmaları ve süreç değerlendirmesi ile başlayacak. Daha sonra ‘Kuzey Kürdistan’ın statüsü ve Anayasal süreç’, ‘Toplumsal sorunlar ve Çözüm arayışları’ ve ‘Ulusal birlik ve ortak tutum’ başlıkları altında yapılacak olan konuşma ve tartışmalar ile sona erecektir” şeklinde konuştu.
Akengin, köy korucuları ve aşiret liderlerine bu süreçte önemli görevler düştüğünü belirterek, konferansa sürpriz isimlerin katılabileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER