Diyarbakır Valiliğin’den ‘karakol Manzaralı Uyuşturucu Tarları’ Haberlerine Yalanlama

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Karakol manzaralı uyuşturucu tarlaları” başlıklı haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu bildirdi.Bazı basın organları tarafından Diyarbakır Lice ilçesi Kayacık Jandarma...

Diyarbakır Valiliğin’den ‘karakol Manzaralı Uyuşturucu Tarları’ Haberlerine Yalanlama
Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Karakol manzaralı uyuşturucu tarlaları” başlıklı haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu bildirdi.

Bazı basın organları tarafından Diyarbakır Lice ilçesi Kayacık Jandarma Karakolu yakınlarından uyuşturucu ekildiğine ilişkin yayınlanan haberler Diyarbakır Valiliği’nce yalanlandı. Yapılan yazılı açıklamada haberin maksatlı olduğu belirtilirken, son dönemlerde yapılan uyuşturucu operasyonunda elde edilenlere de dikkat çekildi. Açıklamada, “8 Temmuz 2013 tarihinde bazı yazılı basın organlarında ‘Karakol manzaralı uyuşturucu tarlaları’ başlıklı haber yer almış, söz konusu haberde, Kayacık Jandarma Karakolundan görülebilecek bölgelerde gizleme gereği duyulmaksızın yasadışı kenevir ekimi yapıldığı, yola 50-100 metre mesafede kenevir tarlalarının bulunduğu, karakol tarafından bu tarlalara müdahale edilmediği iddialarına yer verilmiştir. Haberde yer alan iddialar ile ilgili olarak yapılan araştırma neticesinde, haberde yer alan resmin karakola 25-30 km. mesafeden çekilenle başka bir bölgedeki görüntünün karakol alanına yakın gibi gösterilerek Karakolun kenevir tarlalarına müdahalede bulunmadığı algısının maksatlı olarak oluşturulmaya çalışıldığı görülmüştür. Buna karşın 2013 yılı içerisinde Diyarbakır ili bölgesinde başta Lice ilçesi kırsal olmak üzere birçok alanda İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yoğun operasyonlar icra edilmiştir. Bu operasyonlarda toplam 1104 dönüm arazide ekimi yapılan toplam 11 milyon 808 bin 582 kök kenevir bitkisi ele geçirilerek imha edilmiştir. Ele geçirilen kenevir 550 ton kubar esrara eş değer olup, piyasa değeri ise yaklaşık olarak 550 milyon TL.'dir. Söz konusu haberde yer alan, güvenlik kuvvetlerimizin yasadışı kenevir ekimi yapılan tarlalara müdahale etmedikleri iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Diyarbakır ilinde bulunan başta jandarma birimleri olmak üzere tüm güvenlik kuvvetlerimiz, yasadışı ekim ve uyuşturucu madde kaçakçılığı suçları ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlara aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER