İftar Çadırlarında Oruçlarını Açtılar

Diyarbakır'da farklı yerlere kurulan iftar çadırlarında özellikle yoksul vatandaşlar ve yaşlılar iftarını açıyor Havanın çok sıcak olması nedeniyle su püskürtme sistemiyle çadırların içi serinletiliyor

İftar Çadırlarında Oruçlarını Açtılar
Diyarbakır'da farklı yerlere kurulan iftar çadırlarında özellikle yoksul vatandaşlar ve yaşlılar iftarını açıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde Dağkapı Meydanı ve Ulu Cami, Bağlar ilçesinde Batıkent Meydanı ve Dicle Üniversitesine, merkez ilçe belediyeleri de farklı yerlere iftar çadırları kurdu. İftar çadırlarında ramazan ayı boyunca vatandaşlara sıcak yemek servisi yapılacak.

Dağkapı Meydanı'nda kurulan çadırda, havanın çok sıcak olması nedeniyle su püskürtme sistemiyle çadırın içi serinletilerek, vatandaşların rahat bir ortamda iftarını açması sağlandı. İftar öncesinde çok sayıda vatandaş, çadırın önünde uzun kuyruk oluşturdu. Zabıta ekipleri de yaşlılara yardım etti. Özellikle yoksul vatandaşlar ve yaşlıların yer aldığı çadırda, ezanın okunmasıyla vatandaşlar iftarını açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ramazan ayı boyunca 4 ayrı bölgede kurulan çadırda günde bin 700 kişiye kişiye iftar yemeği verileceğini belirtti.

Yetkililer, dayanışma göstermek isteyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesine bağışta bulunarak iftar yemeği verebileceğini bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER