Ramazan'ın İlk Cuma'sı..

Diyarbakır’da Ramazan ayının ilk Cuması’nda camilerde yer kalmadı. Bir çok vatandaş avlularda serdikleri halı ve kilimlerde namazlarını kılarken,okunan hutbe ve yapılan vaazlarda Ramazan’ın bereketi ve orucun fazileti üzerinde duruldu.

Ramazan'ın İlk Cuma'sı..
RAMAZAN’IN İLK CUMASI’NA CAMİLER YETMEDİ

Diyarbakır’da Ramazan ayının ilk Cuması’nda camilerde yer kalmadı. Bir çok vatandaş avlularda serdikleri halı ve kilimlerde namazlarını kılarken,okunan hutbe ve yapılan vaazlarda  Ramazan’ın bereketi ve orucun fazileti üzerinde duruldu.

 İslam aleminin heyecanla beklediği on bir ayın sultanı, rahmet ayı Ramazan ayının ilk Cuma’sı yoğun ilgi gördü. Camide yer bulmakta zorlanan vatandaşlar avluya ve kaldırımlara serdiği kilimlerde namaza durdu.

Ramazan ayının bereketi  ve yardımlaşmanın önemine değinilen vaazlarda  ,bu mübarek günlerde   yoksul ve muhtaç vatandaşlara  daha fazla yardım yapılması gerektiği vurgulanarak sofraların paylaşılması istendi. Okunan hutbelerde ise orucun insan yaşamına olan  faydalarına dikkat çekilerek,her türlü olumsuzluk karşısında sabırlı davranılarak  kalp kıracak davranışlardan kaçınılması tavsiye edildi.

‘İSLAM KARDEŞLİĞİNİ PEKİŞTİRİN’

Kur’anı Kerim,hadisler ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın hayatından kesitler verilerek müslümanların kardeşliği pekiştirmeleri gerektiği anlatıldı.

Aşırı sıcaklara rağmen içeride yer bulamayıp dışarıda namaz kılan vatandaşlar ise , ‘’ Manevi duygularımız olmasaydı bu sıcakta oruç tutmak gerçekten zor olurdu ama biz yine de bugün burada Ramazan ayının ilk cumasını kılmaktan dolayı çok mutluyuz.” dediler.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2013, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER