Mübarek Ayda, Hayırlı İşler

Yoksul ve fakir vatandaşların Ramazan ayındaki umudu her yıl olduğu gibi bu yıl da hayır amaçlı kuruluşlar oldu.Kimse Yok Mu Diyarbakır Şubesi, maddi durumu iyi olmayan 10 bin kişiye Ramazan ayında yardım eli uzatacak.

Mübarek Ayda, Hayırlı İşler
YOKSULLARA RAMAZAN YARDIMI

Yoksul ve fakir vatandaşların Ramazan ayındaki umudu her yıl olduğu gibi bu yıl da hayır amaçlı kuruluşlar oldu.Kimse Yok Mu Diyarbakır Şubesi, maddi durumu iyi olmayan 10 bin kişiye Ramazan ayında yardım eli uzatacak. Dernek Başkanı Ahmet Dabanoğlu, her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdikleri yardım çalışmalarını bu yıl daha kapsamlı yapacaklarını söyledi.
Hayır ve rahmet ayı Ramazan’ın başlamasından sonra hayır amaçlı faaliyetler gösteren kuruluşlar da yoksul ve fakirlik oranının yüksek olduğu Diyarbakır’da hummalı bir çalışmanın içine girdi. Günlük sıcak yemeğin yanı sıra özel olarak hazırlanan Ramazan paketleri muhtaç vatandaşlara ulaştırılıyor. Kimse Yok Mu Diyarbakır Şubesi, maddi durumu iyi olmayan 10 bin kişiye Ramazan ayında yardım eli uzatacak.
Kimse Yok Mu Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Dabanoğlu, her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdikleri yardım çalışmalarını bu yıl daha kapsamlı yapacaklarını söyledi.
Dabanoğlu, "Ramazan ayı hepimizin en iyi şekilde değerlendirmesi gereken müstesna bir ay. İnsanlar ve gönüller arasındaki uzaklıkların en sıcak kardeşliklere dönüştürülmesi gerektiğine ve her ne olursa olsun bu insani hareketten mahrum kalınmaması gerektiğine inanıyoruz. Bunu vesile kılarak yoksul ve fakir ailelerinin imdadını yetişeceğiz." diye konuştu.

YARDIM KERVANINA DAVET VAR

Ahmet Dabanoğlu, dileyen hayırsever vatandaşların yardımlarını kullandıkları GSM operatörü ile de yapabileceklerini belirterek,”Vatandaşlarımız, cep telefonunda mesaj yerine 21 yazıp, 5777'ye göndererek, ihtiyaç sahibi bir vatandaşımızın iftar yapmasına vesile olabilirler. Sadece 5 lira tutarında olan bu destek ile gönülleri yaklaştırabilir, yeni kardeşlik köprüleri tesis edebiliriz. Bütün hayırsever kişi ve kuruluşları, bu yardım kervanında yer almaya davet ediyoruz." dedi.
Az veya çok olmasının hiç önemli olmadığını belirten Dabanoğlu, yeter ki el ele, gönül gönüle verelim, etrafımızdaki bütün muhtaçlara beraber ulaşalım diyerek bütün vatandaşlarımızı bu zincirin halkası olmaya davet etti.

‘YARDIMLARI EVLERE KADAR GÖTÜRÜYORUZ’

Dabanoğlu, “Herkesin çorbamızda bir tuzu olsun. Mutluluklara ve umumi dualara el birliğiyle kapı aralayalım. 'Kardeş Aile' projemiz ile bir damla gözyaşını da biz silelim. Bunun için zengin olmak gerekmiyor. Gönül zenginliği yetiyor. On bin ailemize gıda ve giyecek yardımında bulunacağız. Gıda kolimizin içinde pirinç, yağ, makarna, nohut, fasulye, mercimek, şeker, reçel, zeytin gibi zorunlu gıda kalemleri yer alıyor. Giyecek yardımlarımız ise her ailenin birey sayısına göre yetecek şekilde bay, bayan ve çocuk kıyafetlerinden oluşacak. Yardım etmenin hazzını daha güzel bir şekilde yardımseverlerin yaşayabilmesi için, onlarla beraber yardım dağıtım programı hazırladık. Hasta veya yatalak durumda olan, ya da kimsesi olmayan vatandaşlarımızın yardımlarını, dernek olarak evlerine götürüp teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.



Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2013, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER