Seyrantepe Saldırısı Davasında, Firar Eden Sanıklar Nedeniyle Karar Verilemedi

Diyarbakır'da 2008 yılında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu personelini taşıyan servis otobüsüne PKK'lılar tarafından düzenlenen ve 5 polis, 1 teknisyenin şehit olduğu, 25 polisin yaralandığı saldırı davasında, Bingöl Cezaevi'nde...

Seyrantepe Saldırısı Davasında, Firar Eden Sanıklar Nedeniyle Karar Verilemedi
 Diyarbakır'da 2008 yılında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu personelini taşıyan servis otobüsüne PKK'lılar tarafından düzenlenen ve 5 polis, 1 teknisyenin şehit olduğu, 25 polisin yaralandığı saldırı davasında, Bingöl Cezaevi'nde meydana gelen firar olayı nedeniyle tutuklular getirilemediği için karar verilemedi.

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu personelini taşıyan servis aracı, 8 Ekim 2008 tarihinde Diyarbakır'ın Seyrantepe Semti'nde PKK'lıların silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda araçta bulunan 5 polis ile 1 teknisyenisyen şehit olurken, 25 polis yaralandı. Kamuoyunda 'Seyrantepe saldırısı' olarak bilinen olayla ilgili davaya bugün Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Bingöl Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Murat Yildeniz, Neytullah Bayram, Halis Yildeniz, Ramazan Benice ve Ali Nergiz ile 10 tutuksuz sanık katılmadı. Tutuklu sanıkların Bingöl Cezaevi'nde yaşanan firar olayı nedeniyle duruşmaya getirilmedikleri belirtildi. Davada yargılanan Ramazan Benice ve Ali Nergiz'in de firar edenler sanıklar arasında bulunduğu belirtildi.

Tutuklu sanıkların getirilmemesi nedeniyle davayla ilgili karar veremeyen mahkeme, duruşmayı sanıkların getirilmesi için erteledi.

SAVCI, 30'AR KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU İSTEMİŞTİ

Duruşmanın bir öncki celsesinde esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, eylemin TBMM'nin hükümete sınır ötesine asker gönderilmesine izin verilmesine ilişkin tezkerenin süresinin uzatılmasına karşılık yapıldığını belirtti. Savcı mütalaada, 5 polisin şehit edilmesi olayına bizzat katılan Murat Yildeniz, Neytullah Bayram, Halis Yildeniz ve Bingöl Cezaevi'nden firar ederek yakalanan Ramazan Benice ile Ali Nergiz'in 30'ar kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. Ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen 5 sanık hakkında ayrıca 'Kamu malına zarar vermek', 'İzinsiz patlayıcı madde bulundurmak' gibi suçlardan da 36'şar yıla kadar hapis cezaları istenmişti.

Savcı, eylemin yöneticisi olan Mehmet Şah Yildeniz'i evinde saklayan ablası tutuksuz sanıklar Maşallah Yildeniz ve eniştesi Şevki Yildeniz'in, 'PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 15 yıl kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını isterken, sanıklardan İhsan Bayram ve Mevlüt Özbey'in de 15'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

Savcı, dosya sanıklarından Emiş Bayram, Refika Nergiz, Kamile Bayram, Arap Yildeniz, Orhan Figan'ın işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili yeterli delil bulunamadığından beraatlerini istedi. Mütalaada, sanıklardan Ali Nergiz'in babası Ömer Nergiz'in ise adresinin bulunamadığı, yargılama sırasında dinlenmediği belirtilerek dava açılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmesi istendi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER